Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu: S-au îndeplinit toate cerinţele iniţiale ale liderilor de sindicat. În acest moment trebuie să ne gândim la copii şi să închidem anul şcolar

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a exprimat miercuri că, în opinia sa, toate cerințele inițiale ale liderilor de sindicat din domeniul educației au fost îndeplinite în acest moment. Există un memorandum și o ordonanță în vigoare, deci este momentul să ne concentrăm asupra copiilor și să încheiem anul școlar, a afirmat președintele PSD.

Citește și: Mediile elevilor ar putea fi încheiate şi cu două note pe disciplină. Anunțul făcut de Ministerul Educaţiei, în contextul grevei

„Cred că este o decizie corectă. Am observat că și ministrul Justiției a clarificat aspectele legate de anexe. Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt foarte clare. În grila salarială următoare, salariul debutantului va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie. (…) Consider că s-au îndeplinit toate cerințele inițiale ale liderilor de sindicat. Avem un memorandum și o ordonanță (…) și cred că acum trebuie să ne concentrăm asupra copiilor și să încheiem anul școlar, iar apoi, împreună cu ministrul Muncii, să finalizăm grila salarială, așa cum ne-am angajat, până pe 15”, a afirmat președintele PSD, potrivit News.ro.

Când a fost întrebat dacă va avea loc o reuniune în această săptămână, Ciolacu a răspuns: „În primul rând, trebuie să încheiem greva din domeniul educației. Apoi, sunt ferm convins că ne vom adresa publicului și vom prezenta noul calendar.”

În ceea ce privește situația UDMR în guvernare, luând în considerare că liderul Kelemen Hunor nu a semnat angajamentul politic, Marcel Ciolacu a declarat: „Nu este vorba despre un acord politic, ci despre angajamentul meu și al domnului premier Nicolae Ciucă, al celor două mari partide care, în acest moment, și-au asumat această discuție și, în cele din urmă, această grevă.”

Citește și: Nou protest al sindicaliștilor din învăţământ marți. Mii de angajaţi din sistem, așteptați să mărșăluiască prin Capitală

Referitor la situația din domeniul sănătății, Ciolacu a afirmat: „Am avut deja două sau trei discuții. Există unele datorii în ceea ce privește Legea 153, la fel cum există și datorii în domeniul Apărării și ordinii publice. Din ceea ce știu și din discuțiile pe care le-am avut cu prim-ministrul, mâine, în ședința de guvern, aceste anexe vor fi aduse în discuție și vor fi alocate fonduri suplimentare pentru a acoperi diferențele prevăzute de Legea 153. Este o abordare complet diferită față de cea din domeniul educației.”

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite