ADVERTISEMENT

Autoritățile din India taie accesul la internet. Motivul fiind evitarea de „rele practici” la examene

Autoritățile din India taie accesul la internet/ Freepik
Autoritățile din India taie accesul la internet/ Freepik

Autoritățile din India cer suspendarea timp de patru ore a serviciilor de internet în mai multe districte din regiune. Acestea consideră că este cea mai bună metodă pentru a evita „relele practici” în timpul susținerii probelor scrise în cadrul unui examen de funcționari publici.

Suspendarea în 25 de districte din statul Assam, nord-estul Indiei, are loc în contextul în care în această regiune din nord-estul Indiei se desfășoară un examen pentru ocuparea a aproape 30.000 de posturi guvernamentale, la care s-au înscris peste un milion de studenţi, potrivit edupedu.ro.

„S-au observat în trecut situaţii în care elemente lipsite de scrupule au recurs în timpul examenelor la mijloace necinstite, cum ar fi folosirea Facebook, WhatsApp şi YouTube”, se menționează în ordinul guvernului care şi-a propus ca examenul de duminică să se desfășoare în mod „liber, corect şi transparent”.

Din acest motiv, „serviciile de internet nu vor fi disponibile în toate districtele în care se desfășoară examenul”, a anunțat guvernul regional. Totodată, potrivit sursei citate mai sus, atunci când intră în examen, candidații nu au voie să aibă asupra lor telefoane mobile sau orice alt dispozitiv electronic.

Șeful guvernului din Assam, Himanta Biswa Sarma, a justificat măsura ce va permite angajarea a mii de noi lucrători guvernamentali drept necesară pentru binele administraţiei publice. „Dacă putem selecționa 30.000 (de candidaţi) exclusiv pe merit, atunci faţa guvernului se va schimba”, a declarat în această săptămână oficialul local, citat de cotidianul Indian Express.

Cazurile de copiat în masă la examene sunt un lucru comun în țara asiatică, notează EFE. În 2018, Comisia Centrală pentru Învățământul Secundar (CBSE) a ordonat repetarea examenelor pentru 2,8 milioane de elevi după ce întrebările de la probele scrise au apărut pe WhatsApp. Anterior, în statul Bihar (est), peste 300 de persoane – candidaţi, rude şi prieteni – au fost reţinute pentru că ar fi copiat sau i-ar fi ajutat pe alții să copieze la scară industrială la mai multe examene, conform sursei citate.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite