Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

O zonă a plajei Ipanema din Rio de Janeiro va purta numele cântăreței Gal Costa

Gal Costa
Gal Costa

O zonă a plajei Ipanema din Rio de Janeiro frecventată în anii ’70 de cântăreața braziliană Gal Costa a fost recunoscută vineri ca Patrimoniu Cultural Imaterial, în semn de omagiu adus muzei mişcării culturale braziliene Tropicalia, care a murit săptămâna trecută.

„Rio a primit întotdeauna cu braţele deschise artiștii din întreaga lume. Recunoașterea unei zone a plajei ca Patrimoniu Imaterial este modul nostru de a-i aduce un omagiu cântăreței Gal Costa, care ne-a părăsit prea devreme. Moștenirea lăsată de această cântăreață culturii noastre populare va fi acum imortalizată pe plaja Ipanema”, a declarat primarul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes, într-un comunicat.

Citește și: Chris Hemsworth ia o pauză de la actorie din cauza problemelor de sănătate. Actorul a dezvăluit că riscă să aibă Alzheimer

Decretul municipal publicat vineri în Monitorul Oficial recunoaște drept „Patrimoniu Cultural Imaterial” această zonă numită „Dunas da Gal”.

Zona se află în dreptul străzii Teixeira de Melo, la capătul plajei Ipanema. Potrivit cotidianului O Globo, acolo ar putea fi ridicată în curând o statuie a cântăreței Gal Costa. În anii ’70, în plină dictatură militară, nisipul acestei plaje din Rio era un loc de întâlnire pentru mulţi artişti şi intelectuali. Gal Costa era o obișnuită a locului, dovadă stând fotografiile alb-negru ale cântăreței, în bikini şi cu o bentiță pe cap.

Citește și: Michael J. Fox, recompensat cu un Oscar onorific pentru inițiativele sale în vederea combaterii Parkinson

Născută în Salvador de Bahia, Gal Costa a fost una dintre personalitățile marcante ale Tropicaliei, mişcare culturală de la sfârşitul anilor ’60, alături de alţi cântăreți legendari, precum Gilberto Gil şi Caetano Veloso.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite