Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Filmul românesc „Imaculat” a fost propus pentru Premiile Oscar din 2023

Filmul românesc „Imaculat”/ Youtube
Filmul românesc „Imaculat”/ Youtube

Filmul „Imaculat”, regizat de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional” din cadrul Premiilor Oscar 2023.

Producția „Imaculat” va reprezenta România în competiția pentru o nominalizare la Premiile Oscar din 2023. La Centrul Naţional al Cinematografiei, s-au înscris în cursă şase producţii romanești: „Imaculat”, regizat de Monica Stan şi George Chiper-Lillemark, „Metronom”, regizat de Alexandru Belc, „Copacul dorinţelor. Amintiri din copilărie”, în regia lui Andrei Huţuleac, „Miracol”, regizat de Bogdan George Apetri, „Crai Nou”, regizat de Alina Grigore şi „R.M.N.”, în regia lui Cristian Mungiu.

Citește și: Seriale cu care merită să pierzi timpul toamna aceasta. Iată ce îți recomandăm

Anul trecut, filmul a fost premiat la Festivalul Internaţional de Film de la Veneția cu trei mari premii: premiul pentru regizori aflați la debut – „Luigi De Laurentiis Award Lion of the Future”, premiul principal al secţiunii – „Giornate degli Autori Director’s Award” precum şi premiul „Autrici under 40” din partea „Venezia a Napoli. Il cinema esteso” acordat autoarei Monica Stan pentru cel mai bun scenariu.

Cea de-a 95-a gală de decernare a Premiilor Oscar este programată să aibă loc pe 12 martie 2023
De asemenea, în 2022, filmul românesc „Imaculat” a câștigat Trofeul Golden Lynx la FEST – New Directors New Films Festival – Portugalia la categoria film de ficțiune. Totodată, pelicula a mai câștigat și Premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film – FIPRESCI Award la Transilvania International Film Festival – TIFF Cluj-Napoca.

Printre actorii care apar în film se numără Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel şi Cezar Grumăzescu, alături de care apar şi Rareș Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaş, Ionuţ Niculae, Florin Hriţcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă şi Cristina Buburuz.

Citește și: Top 10 filme pe care să le urmărești într-o zi de toamnă

„Imaculat” spune povestea unei tinere dependente de heroină care este internată într-o clinică de dezintoxicare. Chiar dacă tânăra își păstrează trăsăturile fetei cu principii, educată și cu dorința de a-și lua BAC-ul, lumea în care a intrat declanșează în ea efecte ce o transformă radical.

Filmul este produs de Axel Film și distribuit în România de Follow Art Distribution. Mai mult, În Statele Unite este distribuit de Syndicado Inc. şi vândut internaţional de Syndicado Film Sales, scrie News.ro.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite