Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Filmul „Black Panther: Wakanda Forever”, pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul „Black Panther Wakanda Forever”, pe primul loc în box-office-ul nord-american
Filmul „Black Panther Wakanda Forever”, pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul „Black Panther: Wakanda Forever”, continuarea peliculei Marvel afro-futurist de mare succes din 2018, a dominat box office-ul nord-american în primul său weekend de prezenţă în cinematografe, potrivit cifrelor prezentate duminică de firma de specialitate Exhibitor Relations.

Cu încasări estimate la 180 de milioane de dolari între vineri şi duminică în Statele Unite şi Canada, această producţie Marvel se situează pe locul al 13-lea în topul celor mai bune lansări din istorie, potrivit Box Office Mojo. La nivel internaţional, filmul a mai încasat 150 de milioane de dolari, relatează Agerpres.

„Este o lansare senzaţională”, a comentat şi David Gross de la Franchise Entertainment Research, „mai ales pentru una la jumătatea lunii noiembrie”.

Citește și: Primele declarații ale regizorului Tim Burton despre serialul „Wednesday”: „Am simţit că a fost scris pentru mine”

„Wakanda Forever” este un omagiu adus lui Chadwick Boseman, starul din primul „Black Panther”, care a murit de cancer de colon în 2020, la vârsta de 43 de ani. Actorul apare în flashback-uri în rolul lui T’Challa, conducătorul regatului african fictiv Wakanda. După moartea lui T’Challa, Wakanda se află în conflict cu puterile lumii, inclusiv cu un regat subacvatic, şi se luptă pentru a-şi menţine autonomia.

Filmul îi mai are în distribuţie pe Letitia Wright în rolul lui Shuri, sora lui T’Challa, pe Angela Bassett în rolul reginei Ramonda, precum şi pe Lupita Nyong’o, Danai Gurira şi Winston Duke.

„Black Panther” din 2018, primul blockbuster cu un supererou de culoare, a devenit un fenomen cultural şi a obţinut încasări de peste 1,3 miliarde de dolari, adunând pe parcurs o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film.

La mare distanţă de „Wakanda Forever”, cu încasări de 8,6 milioane de dolari, s-a situat un alt film cu supereroi, „Black Adam”, aflat timp de trei săptămâni pe primul loc în box office-ul nord-american.

Acest lungmetraj DC Comics îl urmăreşte pe Dwayne „The Rock” Johnson în rolul lui Teth Adam, un fost sclav dotat cu superputeri care tocmai a fost eliberat din închisoare după o condamnare foarte lungă şi se trezeşte într-un univers transformat şi ostil.

Citește și: Când apare sezonul 2 din House of the Dragon. Jon Snow ar putea avea parte de o continuare

Comedia romantică „Ticket To Paradise”, cu Julia Roberts şi George Clooney în rolul unor foşti soţi care îşi lasă deoparte neînţelegerile şi călătoresc în Bali pentru a încerca să împiedice o căsătorie a fiicei lor pe care o consideră pripită, s-a clasat pe locul al treilea, cu încasări de 6,1 milioane de dolari.

„Lyle, Lyle, Crocodile”, o adaptare după o carte pentru copii, ocupă locul al patrulea, cu încasări de 3,2 milioane de dolari.

Pe locul al cincilea întâlnim thriller-ul psihologic „Smile”, cu încasări de 2,3 milioane de dolari.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite