Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

O tânără cu sindromul Down distruge standardele de frumusețe. A devenit model la o vârstă fragedă și a transformat total industria modelingului

Jessica Jacinto/ Foto: Instagram
Jessica Jacinto/ Foto: Instagram

După spusele unora, în modeling nu este neapărat vorba despre modelul în sine, ci despre ideea ca modelul să fie pânza artei, artă care este întruchipată de către modă. Însă, adesea ne punem întrebarea, „De ce arta înseamnă doar un anume model sau figură pe care să o urmăm?”, iar ideile acestea ne vin de cele mai multe ori în cap și ne fac să ne simțim diferiți față de restul din cauza standardele de frumusețe.

Așa se întâmplă și în lumea modelelor, aceste figuri după care trebuie să-și schimbe înfățișarea, le fac să decidă cum anume vor arăta în viitor și cum anume ar trebui să își mențină silueta, pentru a rămâne „pânza” domeniului modei.

Unii oameni au încercat să unifice aceste diferențe din lumea modei și să-i facă pe ceilalți să vadă că și acest colț de lume este tot un fragment al lumii adevărate și ar trebui perceput ca atare. Însă, de multe ori, s-a ajuns la ideea de discriminare și la punerea în funcțiune a procesului în sine. Fapt pentru care, cel mai bun subiect de discuție al acestei teme, îl va reprezenta Jessica Jacinto, o tânără cu sindromul Down, care a ajuns să distrugă standardele lumii modelingului.

Jessica Jacinto este o tânără model, în vârstă de 22 de ani, din Valencia, Venezuela. Ceea ce o face pe ea diferită de restul fetelor din lumea modelingului este că s-a născut cu sindromul Down, o boală în care există un nivel mai crescut de cromozomi. Aceasta face ca gradul de dezvoltare al persoanei în cauză să fie afectat, atât cel de la nivelul creierului, cât și cel al structurii fizice, relatează Bored Panda.

Jessica Jacinto/ Foto: Instagram
Jessica Jacinto/ Foto: Instagram

Călătoria Jessicăi în lumea modei începe la vârsta de 14 ani. Pe perioada studiilor de liceu, aceasta a practicat sporturi, precum gimnastica, înotul și atletismul, însă acestea nu au făcut-o cu adevărat fericită.
În momentul acela, mama sa Yanira și cu fiica ei au primit o invitație la un concurs de frumusețe pentru fetele care suferă de sindromul Down. Yanira a dezvăluit unei publicații că de cum a văzut-o pe fiica sa defilând, a știut că aceasta este lumea ei, lumea modelingului.

Jessica Jacinto și-a dorit să devină un model internațional

Jessica spune că, pentru ea, a fi un model este ca și studierea și practicarea unei alte meserii, unei meserii pe care o iubești și de care ești cu adevărat pasionat. Și chiar dacă nu credem, e nevoie de dedicare și de o noutate pentru a putea reuși. Jessica consideră că, în momentul în care se află pe podium, se transformă într-o cu totul altă persoană, de parcă ar mai fi cineva înăuntrul corpului ei și acest lucru o face să se simtă puternică.

Jessica Jacinto/ Foto: Instagram
Jessica Jacinto/ Foto: Instagram

Pentru a ajunge în acest punct al vieții ei i-a luat 10 ani, iar mama ei, cea mai mare susținătoare, spune că a făcut tot posibilul ca fata ei să ajungă acolo unde îi era destinat să fie, căutând o sumedenie de oportunități și încercând să-i gestioneze corespunzător conturile de socializare.

Ca și orice alt domeniu, a fost nevoie de foarte multă muncă pentru a se ajunge acolo unde e astăzi. Totuși, mama ei spune că drumul de a fi inclus în lumea modei, în Venezuela, este dificil de realizat. Multe dintre marile agenții de modeling le-au spus că le vor contacta pe viitor, însă nu au mai făcut-o, dar acest aspect nu le-a ținut departe pe Jessica și pe mama ei. Motivația lor a fost mult prea mare, iar acest lucru a făcut-o pe Jessica să distrugă standardele de frumusețe din lumea modelingului.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite