Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Locații pentru Crăciun. Unde să-ți petreci sărbătorile de iarnă anul acesta

Locații pentru Crăciun. Unde să-ți petreci sărbătorile de iarnă anul acesta/ Freepik
Locații pentru Crăciun. Unde să-ți petreci sărbătorile de iarnă anul acesta/ Freepik

Luna decembrie e la câțiva pași distanță, așa că, cu siguranță vă întrebați unde ați putea petrece sărbătorile de iarnă din anul acesta. Fiind vorba de un sezon al magiei, al bucuriilor, al amintirilor, dar și al familiei, va fi nevoie ca destinația dumneavoastră să se potrivească cu aceste caracteristici, astfel încât, Crăciunul să fie unul de poveste.

Destinațiile în care îți poți petrece sărbătorile de Crăciun:

Sâmbăta de Sus

Crăciunul petrecut la munte este unul magic. Dacă vreți să aveți parte de peisaje de poveste, să vă puteți savura în liniște ciocolata caldă, cu o priveliște plină de zăpadă, Sâmbăta de Sus, din județul Brașov este un loc extraordinar. Acest sat este vechi de peste 50 de ani și e o atracție turistică, care te poate uimi cu fiecare privire. Aici se regăsește celebra Mănăstire Brâncoveanu, de la poalele Munților Făgăraș. Oamenii de aici sunt foarte calzi, primitori și sunt nerăbdători să vă povestească de istoria acestui loc.

Citește și: Top cele mai uimitoare stațiuni de schi din Europa. Puțină lume a auzit de ele și este locul ideal unde să mergi în vacanță de sărbători

Sinaia

Această stațiune este o alegere mai mult decât potrivită, atunci când vine vorba de vacanțele de iarnă. Puteți pune pe lista dumneavoastră de activități și vizionarea castelului Peleș și Pelișor, puțin mai mic decât Peleșul. Să nu uitați nici de simbolurile din munții noștri, Babele și Sfinxul.

Bucovina

Iarna din Bucovina este asemenea unei pături groase și calde, doar că, de zăpadă. Această zonă are niște încărcături istorice, care pleacă de la satele vechi și adunate, până la zona de munte, cea a traseelor montane. Caz în care nu ați aflat de legendele și de tradițiile străvechi, de aici, ar fi cazul să-i faceți o vizită de Crăciun. Bucovina vă întâmpină cu o serie de rezervații naturale, dar și monumente, multe dintre ele fiind incluse în Patrimoniul UNESCO.

Voineasa

Această stațiune montană este printre cele mai bune locații pentru iubitorii de adrenalină, zone muntoase, dar și activități sportive de iarnă. Aici se regăsește una dintre cele mai mari pârtii din munții țării noastre. Cel mai important punct al acestei stațiuni, se poate descoperi prin parcurgerea pârtiei până la Lacul Vidra, peisajul fiind unul de basm.

Citește și: Aeroporturile din București se pregătesc de iarnă. Companiile au pregătit un plan

Maramureș

Fără a mai sta pe gânduri, putem spune că, Maramureșul este o variantă sigură de a vă petrece Crăciunul alături de familie. Tradițiile, oamenii din această zonă, veșmintele, dar și casele maramureșene sunt foarte recunoscute în lume. Este de notat și că, aici se regăsesc și mănăstirile de lemn, foarte celebre în Europa, iar atunci, chiar că vorbim de realizarea unui bagaj de expediție.

Valea Drăganului

Această vale este ca și o promisiune pentru o vacanță cu familia. Zona este plină de pensiuni, care vă asigură confortul la fiecare pas, vorbim aici și de atracții turistice de vizionat, mai ales, dacă sunteți unul dintre călătorii aceia înrăiți. Această stațiune se află la o distanță rezonabilă de Cluj-Napoca, iar aici, puteți vedea și moara de apă de la Bologa, precum și ruinele cetății, ce poartă același nume.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite