ADVERTISEMENT

Povestea oamenilor care au supraviețuit după ce au fost înghițiți de o balenă

Oameni care au supraviețuit după ce au fost înghițiți de o balenă/ MEAWW
Oameni care au supraviețuit după ce au fost înghițiți de o balenă/ MEAWW

Un bărbat din Statele Unite și-a amintit cum aproape a murit anul trecut, după ce a fost înghițit de o balenă uriașă cu cocoașă.

În iunie 2021, Michael Packard din Massachusetts a discutat despre cum a fost prins în gura unei balene cu cocoașă timp de aproximativ 40 de secunde. Pe atunci, într-un interviu pentru Cape Cod Times, el a remarcat că atunci când a intrat în apă pentru o scufundare, se afla la aproximativ 10 de metri de fund, înainte de a fi înghițit întreg de mamifer.

Acum, un an mai târziu, domnul Packard, care este un scafandru veteran de homari, a vorbit din nou despre cum s-a întâmplat incidentul, recunoscând modul în care s-a întâmplat „doar într-o zi normală”.

Într-un interviu acordat publicației Cape Cod Times, Packard a explicat: „Am intrat în apă și am făcut două scufundări. Apoi, la a treia scufundare, am coborât și am ajuns la fund. Și eram aproape de fund. Și tocmai am fost trântit. Ca un tren de marfă… apoi, dintr-o dată, a devenit negru”, potrivit NDTV.

Citește și: 10 dintre cele mai stupide morți ale istoriei

El și-a amintit cum apa se grăbea în jurul lui, în timp ce se mișca prin ea „repede de rău” și putea „simți presiune asupra întregului său corp”. El a dezvăluit că, în timp ce era încă în gura balenei uriașe, dispozitivul său de respirație a căzut, pe care a încercat să-l apuce, deoarece era îngrijorat că așa avea să „moară”.

„Am fost de genul ‘mai bine iau chestia asta nenorocită'”, a spus Packard despre dispozitiv. „Și am pus-o înapoi în gură. Și eu sunt acolo și încerc să ies, iar balena se sperie”, a adăugat el, potrivit NDTV.

„Mă gândesc în sinea mea: ‘Asta este, Michael. Asta-i tot. Așa vei muri”, a continuat el. „Eram 100% sigur că nu voi ieși din această situație. A fost o afacere încheiată și m-am gândit la copiii mei și la soția mea”.

Citește și: Povestea scaunului pe care îl avem cu toții. Nu există vreun român care să nu fi avut așa ceva acasă

Cu toate acestea, din fericire, Packard a declarat pentru The Outlet că în cele din urmă a ieșit din gura balenei, deoarece mamiferul a început să iasă la suprafață și să „dea din cap”. Balena s-a dezordonat, a spus el, adăugând: „Și apoi boom! Mi-a ieșit din gură. Și sunt ca și cum aș fi: „O, doamne!”

Packard a continuat să spună că, odată ce plutea la suprafață, s-a gândit cât de recunoscător era că „plămânii lui nu au explodat” în timp ce se afla în gura balenei.

Te-ar putea interesa și