Cum arată cea mai înaltă fată din lume. Rumeysa a depășit alte trei recorduri mondiale

Rumeysa Gelgi/ Instagram
Rumeysa Gelgi/ Instagram

Rumeysa Gelgi este o tânără în vârstă de 25 de ani, din Turcia, care a fost declarată oficial în 2021 cea mai înaltă fată din lume în viață. Potrivit Guiness World Record, aceasta a doborât alte trei recorduri.

Conform ultimelor măsurători, tânăra are o înălțime de 215,16 cm. Însă înălțimea ei nu este singurul atribut pentru care a ajuns în cartea recordurilor. Rumeysa a mai doborât alte trei recorduri: pentru cel mai lung deget al unei femei în viață (11,2 cm), pentru cel mai lung spate al unei femei în viață (59,90 cm) și pentru cea mai mare mână a unei femei în viață (24,93 cm – mâna dreaptă, 24,26 cm – mâna stângă), potrivit dailystar.co.uk.

Citește și: Momentul viral când un bărbat este prins că înșală pe TikTok. Imaginile au fost vizualizate de peste un milion de ori

De-a lungul timpului, tânăra a fost victima bullying-ului, dar, spune ea, acest lucru nu a afectat-o, ci a făcut-o mai puternică. „Îmi place să fiu diferită față de restul. Am posibilitatea să ajung la locuri înalte și să mă uit la oameni de sus nu este un lucru rău!”, a spus ea.

Citește și: O femeie, care a comandat friptură de 300 de dolari la o cină aniversară, stârnește dezbateri despre cine ar trebui să plătească

Odată cu malformația genetică și cu avantajele menționate de ea vin și dezavantaje, precum probleme de mobilitate, instabilitate când merge și dificultăți de înghițire și respirație. Pentru a face față acestor probleme, Rumeysa folosește permanent un scaun cu rotile, dar și un baston pentru distanțe scurte. Niciun membru al familiei nu s-a confruntat cu acest sindrom, toți având o înălțime medie.

Te-ar putea interesa și