Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum măsori corect mărimea inelului. Nu vei mai returna niciodată bijuteriile

Cum măsori corect mărimea inelului/ Pexels
Cum măsori corect mărimea inelului/ Pexels

Fie că te afli într-un magazin, fie că vrei să comanzi câteva bijuterii online, trebuie să știi cum să măsori corect mărimea inelului atunci când dorești să achiziționezi unul nou. Ținând cont de aceste metode nu vei mai returna niciodată bijuteriile și vei știi să alegi cadourile potrivite.

Fiecare deget are o mărime diferită când vine vorba despre inele. Dacă atunci când cumperi direct din magazin poți proba mai multe mărimi pentru a vedea care ți se potrivești, ei bine, când cumperi online lucrurile stau diferit.

Din fericire, pe site-ul magazinelor de bijuterii vei găsi întotdeauna un tabel cu mărim pentru a o putea alege pe cea potrivită pentru tine. Cu toate acestea, tot trebuie să-ți măsori degetul pe care vrei să porți următoarea bijuterie pentru a fi sigur că faci alegerea corectă.

Cum poți să măsori corect mărimea inelului tău acasă

În momentul când ai găsit inelul perfect pentru tine și îl adaugi în coșul de cumpărături online, imediat vei fi rugat să selectezi mărimea produsului pe care vrei să îl cumperi. Cum știi care este mărimea potrivită pentru tine? Află mai jos câteva soluții eficiente pentru a măsura corect mărimea inelului tău.

  1. Folosiți o bandă de hârtie sau o panglică. Înfășurați-o în jurul degetului pentru care doriți să cumpărați inelul. Aveți grijă să nu fie nici prea strânsă, nici prea largă. Mărimea ideală pentru un inel este atunci când poate fi rotit fără a cădea de pe deget. Faceți un semn în locul în care hârtia sau panglica înfășurată atinge capătul liber. Folosind o riglă, măsurați dimensiunea hârtiei, de la capătul liber și până la semnul pe care l-ați făcut. Această reprezintă măsură inelului.
  2. O altă metodă ar fi prin folosirea unui kit de măsurare a inelelor. Folosește unul dintre inelele de plastic venit la pachet cu chitul, vezi care ți se potrivești și pune-l pe instrumentul de măsurat. În momentul în care inelul se oprește într-un loc, puteți vedea care este mărimea potrivită a inelului. Un astfel de instrument de măsurat inelul se poate achiziționa de AICI.

Lucruri de care trebuie să ții cont atunci când măsori mărimea inelului

  • Degetele mâinii dominante au în general măsuri mai mari, asigurate că măsori degetul corect.
  • Inelele sau verighetele mai late necesită o măsură mai mare. Măsoară un inel de o lățime cât mai asemănătoare cu cel pe care dorești să îl achiziționezi.
  • Degetele tind să își schimbe măsura în timpul zilei, cel mai bun moment pentru a lua măsura este la sfârșitul zilei.
  • Inelul trebuie să treacă ușor de articulație dar să nu fie prea larg, pentru a nu cădea sau a se învârti
  • Dacă nu poți află măsură partenerei ne poți contacta pentru a estima măsură în urmă unei poze.

Cum afli dimensiunea inelului unei persoane fără să o întrebi

Mărimea inelului nu este un subiect de conversație prea comun, astfel că vei fi destul de evident dacă vei întreba pe cineva direct care este mărimea inelului său. Dacă vrei să-i faci o surpriză acelei persoane și să afli ce mărime poartă la inel, fără ca aceasta să știe, măsoară unul dintre inelele lor atunci când nu le poartă.

Foarte multe site-uri web oferă în ziua de azi tabele de mărime. Acestea te ajute să-ți dai seama ce dimensiune are inelul. Descarcă acest tabel cu diagrame și printează-l. Așează apoi inelul pe fiecare dintre acele diagrame și vezi cu care se potrivești.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite