Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Diferența dintre Capricornul de decembrie și Capricornul de ianuarie

Diferența dintre Capricornul de decembrie și Capricornul de ianuarie/ Pixabay
Diferența dintre Capricornul de decembrie și Capricornul de ianuarie/ Pixabay

Deși seamănă foarte mult, Capricornul născut în luna decembrie și Capricornul născut în luna ianuarie este foarte diferit. Acest semn zodiacal tinde să aibă aceleași trăsături, însă aceste pot fi mai accentuate sau mai diminuate în funcție de planeta guvernantă.

Caracteristici ale Capricornului de decembrie

Capricornul de decembrie este guvernat exclusiv de planeta Saturn, planeta regulilor și a responsabilităților. El întruchipează cele mai clasice trăsături ale acestui semn zodiacal, cum ar fi faptul că este sârguincios, muncitor, serios și organizat. Capricornii de decembrie au o răbdare nesfârșită. Acestora le place să-și ia mult timp atunci când se ocupă de ceva, asta pentru că vor să se asigure că fac totul corect.

Citește și: Diferența dintre Săgetătorul de noiembrie și Săgetătorul de decembrie

Capricornii de decembrie sunt întotdeauna calculați și nu se pripesc niciodată. Ei își pierd rar răbdarea și nu sunt tentați de scurtături, asta pentru că au așteptat cu siguranță foarte mult timp până să ia o decizie. Nativii născuți în decembrie sunt „suflete bătrâne”. Fiind semnul guvernat de planeta autoritară Saturn, aceștia pot absorbi și aplica cu ușurință cele mai grele lecții de viață. Ei tind să abordeze lucrurile cu un simț profund de înțelepciune și experiență.

Caracteristici ale Capricornului de ianuarie

Fiind unul dintre semnele zodiacale ale pământului, Capricornii tind să fie introvertiți, concentrându-se mai mult pe munca lor decât pe ieșirile sociale. Cu toate acestea, Capricornii născuți în ianuarie sunt guvernați de Venus, planeta relațiilor, și de Mercur, planetă comunicării, astfel că aceștia vor fi mult mai extrovertiți și mai deschiși decât nativii din decembrie. Ambele planete aduc o energie socială puternică, făcându-i pe Capricorni să fie vorbăreți și fermecători.

Citește și: Diferența dintre Fecioara de august și Fecioara de septembrie

Capricornii din ianuarie sunt mult mai orientați spre detalii. Aceștia excelează când vine vorba despre a privi în viitor, adesea ei făcându-și planuri foarte amănunțite și metodice. Capricornii sunt în mod natural conduși de obiectivele lor și hotărâți să-și atingă scopurile. Însă pentru că nativii din ianuarie sunt guvernați Mercur și Venus, aceștia sunt mult mai relaxați.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite