Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cum să-ți îngrijești părul primăvara. Reguli pe care trebuie neapărat să le respecți pentru a avea un păr sănătos

Cum să-ți îngrijești părul primăvara. Reguli pe care trebuie neapărat să le respecți pentru a avea un păr sănătos/ Pexels
Cum să-ți îngrijești părul primăvara. Reguli pe care trebuie neapărat să le respecți pentru a avea un păr sănătos/ Pexels

Primăvara și vara sunt o schimbare binevenită, dar schimbarea climei poate provoca și mai multe daune părului tău dacă nu ești pregătit.

Dacă sunteți un stilist sau un student la un program de cosmetologie, acum este momentul să începeți să oferiți aceste sfaturi și clienților dumneavoastră legate de sănătatea părului.

1. Începeți cu o tunsoare nou-nouță!

Vremea rece de iarnă este în sfârșit un lucru al trecutului și ce modalitate mai bună de a sărbători decât cu o tunsoare atât de necesară a părului? Începerea sezonului de primăvară, spunând „bbye” celor afectați se încheie. Doar o mică tunsoare vă poate face să vă simțiți proaspăt și gata să faceți față acelor condiții dificile, potrivit Healthandstyle.

Citește și: O femeie a renunțat la șampon, iar părul ei arată impecabil. Ca metodă alternativă a folosit un ingredient pe care oricine îl are în bucătărie

2. Luptați împotriva umidității părului

Toată căldura și umiditatea pot fi o schimbare binevenită, dar întotdeauna vine cu un pic de încrețire a părului. Nu te mulțumi cu acest aspect. Atunci când alegeți un dispozitiv anume, căutați-le pe cele cu polimeri sau copolimeri. Acest tip de ingredient acoperă părul pentru protecție și combate umiditatea. Citiți etichetele lor și veți fi cu un pas înaintea căldurii!

3. Puneți accent pe balsamul de condiționare a părului

Acest lucru pare destul de evident pentru a evita capetele uscate, dar este chiar mai important să vă condiționeze firele părului primăvara, astfel încât să fie suficient de puternic pentru a supraviețui verii. Folosește balsamul actual pentru moment și investește în niște balsam extra-hidratant pentru sezon. Dacă începe să pară unul dens sau uleios, pur și simplu reduceți puțin regimul, potrivit Healthandstyle.

4. Pregătește un scut împotriva puterii soarelui

Soarele îți poate deteriora firul părului la fel cum îți poate afecta pielea. Exfolierea pielii cu SPF 30 nu va face prea mult pentru părul tău, dar șamponul de protecție UV va ajuta la minimizarea efectelor soarelui, în special asupra părului tratat cu culori. Spune „nu” la punctele de atracție nedorite și uscare!

Citește și: Riscurile și beneficiile bronzării la solar. De ce anume trebuie să ținem cont atunci când ne bronzăm artificial

5. Curățați cantitatea de clor

E timpul! Petrecerile și zilele leneșe ale piscinei sunt pe drum, ceea ce înseamnă că substanțele chimice dure din bazinele cu clor sunt, de asemenea, prezente și vă joacă feste părului. Nu ratați un joc de volei pe apă, curățați-vă părul după aceea cu șampon de clarificare și veți fi mult mai bine. Atâta timp cât îl curățați, aceste substanțe chimice nu vor avea nicio șansă.

Pentru un pas suplimentar de protecție, acoperiți părul cu un balsam înainte de a vă lovi de piscină. Balsamul împiedică firele părului să absoarbă cât mai multă apă în timpul condiționării profunde. Este o victorie în ambele sensuri, potrivit Healthandstyle.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite