Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

10 coafuri pe care trebuie să le încerci toamna aceasta

10 coafuri pe care trebuie să le încerci toamna aceasta/ Freepik
10 coafuri pe care trebuie să le încerci toamna aceasta/ Freepik

Pentru că nu prea avem timp să petrecem foarte multe ore realizând niște coafuri extraordinare, am creat un top al coafurilor simple și rapide sau mai bine spus, pe repede înainte. De aceea, o simplă împletitură, o coadă messy sau un coc decent și bogat, te pot scoate din anonimat, mai ales, dacă îi adaugi și un accesoriu de păr inedit.

Părul prins la spate și dezordonat – păr scurt/ mediu/ tuns în scări

Acesta este unul dintre look-urile foarte ușor de obținut, încât, nici măcar nu merită să te ostenești în a-ți pieptăna părul. Dacă ești o persoană cu părul tuns în scări, chiar și bretonul, atunci tot ceea ce trebuie să faci este să aplici un spray de texturare sau cu o fixare ușoară.

Dublul coc inspirat din anii ’90

Dacă ai un păr relativ lung și nu mai dorești să ți-l ții prins în coadă, atunci poți încerca acest coc dublu. Pare unul complicat, dar nu este deloc. Plus că, nu constă în ideea de perfecțiune, ci aceste cocuri trebuie să fie relaxate și romantice, deci, no stress.

Citește și: Tendințe machiaj toamnă 2022. Iată ce machiaj să porți toamna aceasta

Împletitura cu eșarfă – părul lung

Ia-ți frumos părul și prinde-l cu o eșarfă (alege una care nu este atât de alunecoasă). Lasă la o parte firele mai lungi, împarte-le pe două secțiuni și folosește eșarfa pe post de a treia parte, pentru a realiza o împletitură simplă. Nu realiza o strângere prea tare, efectul trebuie să fie unul relaxant.

Cu accesorii în model X

În ultima vreme, se poartă din ce în ce mai mult acel undercut cu modele. Nu e nevoie să-ți razi ceafa ca să obții un efect modern, în special, dacă stilul este unul romantic și feminin. Împarte părul în secțiuni mari, ondulează-l ușor, iar apoi, prinde-l la spate printr-o acțiune de camuflare cu elasticul. Apoi, prinde câteva agrafe strălucitoare în formă de X, asemenea unui corset.

Volum à la Brigitte Bardot – păr mediu/ lung

Părul voluminos va fi mereu unul la modă, dar, uneori, îți poate da foarte multe bătăi de cap. Pentru un extra volum, spală-te pe păr seara, usucă-l cu ajutorul uscătorului de păr, dar cu capul în jos, pentru a obține volum și apoi, pune-te să dormi cu câteva cozi împletite. Dimineața aplică spray de texturare, masează rădăcinile, dă-ți părul pe spate și apoi, folosește o eșarfă simplă pe post de bentiță. Acum, mai ai nevoie doar de un cat eye feminin.

Buclele libere sau în coadă de cal

Părul cu bucle lejere este unul care revine și în acest sezon, între coafurile preferate. Fie că, e vorba de valuri dezordonate, ca în cazul Dakotei Johnson sau coada de cal elegantă, marca Jennifer Lopez, acestea vor fi mereu în trend. Lăsate pe spate, îți conferă un aer tineresc și provocator, iar strânse foarte sus, în coadă, au un aspect ușor clasic și rafinat.

Coafura cu o cărare pe o parte

Cărarea pe mijloc este și ea una dintre cele mai dorite coafuri ale toamnei. Dacă, până acum ai purtat cărarea pe mijloc, iar acum ai ales să o porți pe o parte, look-ul tău se va schimba foarte mult, părul fiind mult mai bogat și având un aer misterios sau seducător. Dacă te hotărăști să-l îndrepți, părul pe o parte se va potrivi foarte bine și în acest caz.

Citește și: Idei de manichiură pentru toamna aceasta. Ce să-i cei manichiuristei tale la următoarea programare

Șuvițele împletite

Acestea nu e nevoie să fie foarte multe, mai ales, dacă sunt făcute cu mult talent. Până și o singură buclă împletită, lăsată doar așa liber peste părul cârlionțat sau drept, poate conferi coafurii un aer de finețe și originalitate. Peste părul drept pot accentua stilul retro al coafurii, teleportându-ne în timp, în anii ’60.

Cocul dezordonat

Acest tip de coafură este cel ce a cucerit anii ’90, iar acum, a revenit în forță. Deși, aceste coafuri par foarte ușor de realizat, în realitate, coafurile precum cele ale lui Sophie Turner sau Laura Harrier, care dau senzația de o lipsă totală de efort și lejeritate maximă, sunt foarte atent aranjate de către stiliștii lor, pentru a se crea acest paradox, de dezordonare și rebelitate.

Coafurile cu accesorii

Indiferent că, vorbim de o clemă mai mare sau o serie de panglici, mai complicate, accesoriile de păr sunt foarte căutate în acest an. Cel mai important este să fie aplicate unei coafuri sofisticate, cu bucle sau cu părul împletit în coadă pe spate. După spusele stiliștilor, clamele se potrivesc de minune cu numeroase aranjamente, de aceea, sunt considerate și destul de problematice și populare.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite