Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Un asteroid descoperit recent va trece sâmbătă seară prin apropierea Pământului

Un asteroid descoperit recent va trece sâmbătă seară prin apropierea Pământului
Un asteroid descoperit recent va trece sâmbătă seară prin apropierea Pământului

Un asteroid descoperit recent, numit 2023 DZ2, va trece sâmbătă pe lângă Pământ, la o distanţă de peste 160.000 de kilometri, fără a constitui un pericol, conform Biroului NASA pentru Coordonarea Apărării Planetare, transmite agenţia Xinhua.

Asteroidul, cu o lățime de aproximativ 55 de metri, se deplasează în prezent cu o viteză de 36,84 de kilometri pe secundă, potrivit instrumentului de urmărire în timp real al NASA, potrivit Agerpres.

Citește și: Un asteroid va trece săptămâna aceasta la o distanță minusculă de Pământ. Viteza acestuia va atinge 33.000 km la oră

În timp ce astfel de evenimente sunt obișnuite, apropierea unui asteroid de această dimensiune are loc doar aproximativ o dată la un deceniu, conform NASA, ceea ce oferă o oportunitate unică pentru ştiinţă.

Potrivit agenţiei spațiale americane, astronomii de la Reţeaua internaţională de avertizare asupra asteroizilor (IAWN) vor observa trecerea asteroidului pentru a afla mai multe despre apărarea planetară.

Citește și: Cum a apărut primul om de pe Pământ. Adevărul despre cea mai inteligentă rasă de pe Terra

Asteroizii, numiți și mici planete sau planetoizi, sunt corpuri cerești mai mici decât planetele, dar mai mari decât meteoroizii (care pot avea diametrul de până la circa 10 metri), și nu sunt comete.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite