Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Top cei mai cunoscuți criminali în serie. Poveștile sumbre din spatele faptelor

Top cei mai cunoscuți criminali în serie/ Pexels
Top cei mai cunoscuți criminali în serie/ Pexels

De multe ori ne-am lovit de această sintagmă „criminal în serie”, chiar dacă era vorba de un serial pe care iubeam să-l vizionăm, o carte pe care am citit-o sau o știre apărută la televizor. Dar, mai exact, oare ce semnifică acest criminal în serie? Specialiștii spun că, aceste cazuri sunt legate de crime, atunci când sunt omorâte diferite persoane, în diferite perioade și locuri, și care folosesc cam același mod de operare.

Multe dintre aceste cazuri au fost aduse în atenția publicului, așa că, am ales să vă prezint și eu cinci dintre cele mai cunoscute.

Jack Spintecătorul

Acesta este unul dintre criminalii, care nu a fost prins niciodată, de către polițiști, chiar dacă aceștia au încercat din greu. Nu s-a cunoscut niciodată adevărata identitate a acestei persoane, acesta fiind foarte atent la detalii și nelăsând nicio urmă.

Jack a început această îndeletnicire de criminal, în anul 1888, în Whitwchappel, unul dintre districtele Londrei, unde a început acțiunea cu primele cinci prostituate, care își desfășurau activitatea pe drumul public. Întreaga lor moarte a constat în omorârea lor, tranșarea acestora și abandonarea lor, în diverse locuri. Chiar dacă nu s-a descoperit nici până în ziua de astăzi cine a fost acest Spintecător, polițiștii au descoperit că, persoana în cauză se pricepea foarte bine la mânuitul bisturiului, fiind un bun chirurg sau măcelar.

Citește și: Suspans, crime, mistere neelucidate. Top 15 cele mai bune documentare de văzut pe Netflix zilele acestea

Jeffrey Dahmer

Dahmer este unul dintre criminalii, care au reușit să chinuie o sumedenie de persoane, până a ajuns să fie prins. Băiatul nostru și-a început „cariera” de criminal, în anul 1978, la vârsta de doar 18 ani și a reușit să ucidă în jur de 17 persoane, până a fost prins. Este foarte probabil că, dacă una dintre victimele sale nu ar fi evadat și nu ar fi mers la poliție, acesta și-ar fi continuat și astăzi cariera. Femeia care a reușit să scape, a anunțat poliția de locul unde se afla casa acestuia, în Milwaukee, Wisconsin, loc unde acesta a și fost capturat. Polițiștii au găsit, acolo, pereți plini de poze cu victimele mutilate, și mai mult decât acestea, diferite părți ale corpului acestora, lăsate prin casă.

Era o persoană care știa cum să-și ascundă urmele, așa că, a achiziționat un recipient uriaș, în interiorul căruia a turnat acid, cu scopul de a elimina orice urmă a victimelor sale. Era obsedat de persoanele de culoare, acestea erau slăbiciunea lui, astfel și-a găsit și sfârșitul într-una dintre din închisorile de acest fel, în anul 1994, unde colegul său de celulă l-a ucis.

Ted Bundy

Despre el s-au spus foarte multe și nu ne-ar ajunge nici măcar o pagină să vorbim despre crimele sale odioase, însă, vom aminti despre cele mai importante dintre acestea și despre inteligența de care a dat dovadă. Uneori, a ajuns să dea și interviuri, fiind foarte căutat de către presă.

Ted a operat în zona Statelor Unite ale Americii, mult mai exact, în zona Washington până la Colorado. Nici astăzi nu se știe numărul exact de crime pe care le-a comis, dar cercetătorii au reușit să îl asocieze cu foarte multe crime comise. Bundy iubea studentele, iar ultimele sale crime au fost comise în Florida. Corpurile victimelor sale obișnuia să le abandoneze în locuri destul de greu de accesat. Moartea lui a avut loc pe scaunul electric, în anul 1989.

Citește și: Brute deghizate în criminali reali. Topul celor mai oribile crime comise în noaptea morților vii

Harold Shipman

Acesta a mai fost denumit și Dr. Death și era imposibil să nu apară și acesta în lista noastră, adunând un număr de aproape 250 de victime. Pare foarte greu de crezut, însă, meseria sa de doctor i-a permis să se afle în prezența multor oameni, pe care, mai apoi, i-a și ucis.

Multe persoane au tras un semnal de alarmă, în clipa, în care, au observat că pe tura acestuia mureau foarte mult femei vârstnice, doar că, poliția nu a reușit să depisteze modul în care acționa acesta sau motivul bărbatului, ca să îl aresteze.

Ceea ce i-a ajutat pe polițiști a fost că, acesta a început să se apropie foarte tare de bani și să forțeze puțin lucrurile. Fiica uneia dintre victimele acestuia, a ajuns să bănuiască ceva, iar astfel bărbatul a fost prins și condamnat la închisoare, în anul 2000. Nemaisuportând condițiile de trai din închisoare, acesta s-a sinucis, în anul 2004.

John Wayne Gacy

John este cel care se află în topul criminalilor, reușind să uimească o grămadă de lume prin crimele sale. Acesta a ucis numai băieți, cu vârste de până la 18 ani. John locuia în suburbii, iar majoritatea vecinilor îl cunoșteau, ca fiind o persoană extrem de prietenoasă, mereu dornică să ofere o mână de ajutor.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite