Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Top 10 orașe cele mai detestate de turiști. De ce nu ne plac Parisul, Los Angeles sau Cairo

Top 10 orașe cele mai detestate de turiști
Top 10 orașe cele mai detestate de turiști

Locuitorii marilor orașe se plâng adesea de hoardele de turiști străini care le invadează străzile în timpul sezonului estival sau al weekend-urilor. Făcând caz de lipsa de conduită a acestora și de lipsa de respect pe care o arată față de valorile locale.

Pe de altă parte, turiștii înșiși nu beneficiază întotdeauna de primirea pe care o așteaptă. De aici ia naștere un conflict mocnit și perpetuu, care cu siguranță nu va fi niciodată rezolvat, nici chiar după încheierea pandemiei, când turismul în masă își va reintra în drepturi.

În clasamentul de față, cei de la Topito s-au concentrat asupra orașelor mari, unde conflictele sunt cele mai evidente.

Citește și: Unde plecăm în vacanță toamna asta? 10 destinații de descoperit în luna septembrie

Paris

În mod surprinzător, metropola deja urâtă de provincialii francezi, care trăiesc în vasta întindere verde din afara Parisului, atrage și mânia turiștilor. Chelneri nepoliticoși, cozi lungi, înșelătoria turului Catacombelor sunt doar câteva dintre motive. Pe scurt, turiștii care sunt complet năuciți și mulți dintre ei nu știu cum să viziteze orașul, de altfel, frumos și plăcut. Paradoxal este că majoritatea acestor turiști provin din țări și orașe care au mult mai puține de oferit decât capitala Franței.

Napoli

În afară de faptul că orașul este destul de întortocheat și măcinat de mafie și droguri, nici turiștii nu se simt prea confortabil în legătură cu acest oraș magnific. Atâta timp cât ai citit Tetralogia napoletană ai Elenei Ferrante merită poate o dată în viață să mergi până acolo și să arunci o privire.

Belize

Pe cât de exotică este această destinație și superbe sunt peisajele, pe atât de diferită este atunci când ajungi să-i străbați străzile la pas. Este cunoscută pentru rata mare a infracțiunilor și droguri și nu vă veți dori să vă petreceți vacanța de vară acolo. Mai ales că poliția le cere în mod clar turiștilor să nu iasă noaptea, pentru a evita să se pună în pericol. Este adesea menționată de turiști drept cea mai proastă destinație din lume.

Citește și: Vacanță cu maşina, prin Europa, în 2021. Care sunt cele mai bune țări în care să călătoreşti cu autoturismul, România se află în Top 5 la două categorii.

Cairo

Capitala Egiptului este un oraș haotic și nebun, cu piramidele sale care atrag inevitabil o sumedenie de turiști în fiecare an. Totuși, dacă extragem din peisaj faimoasele piramide, nu mai rămân în loc decât poluarea. Șoferii care nu respectă nicio regulă și milioanele de mașini, transportul public părăginit și o anumită instabilitate politică, care se simte și la nivelul străzii și îți dă o nesiguranță care face să-ți înghețe sângele în vene.

New Dehli

La nivel global, trei motive îi împing pe turiști să urască capitala indiană. Transportul public este înfiorător, aeroportul arată groaznic, hotelurile sunt de nelocuit. Trei lucruri cărora le acordați o atenție deosebită atunci când sunteți turist, iar vacanța în acest colț de lume devine în circumstanțele date un adevărat coșmar.

Jakarta

Lucru amuzant (dar nu chiar) este că majoritatea turiștilor care urăsc acest oraș îl învinovățesc mai ales din cauza locuitorilor săi, care sunt foarte săraci. Un pic nedrept pentru cei săraci, care nu au ales să fie așa și care trebuie să muncească din greu mai bine de 16 ore pe zi pentru ca turiștii bogați occidentali să arunce cu bani și să se distreze în capitala Indoneziei.

Los Angeles

Există o înșelătorie absolută în jurul acestui oraș. Nici nu trebuie să iei în considerare să mergi în metropola californiană dacă nu ai o mașină. În rest, este doar un afișaj de drumuri cu patru benzi, fără niciun farmec, unde căldura se adaugă poluării, fără niciun colțișor în care să vă simțiți bine.

Citește și: Vacanță cu senzații tari, pentru curajoşi. Ce alegi vara asta, rafting pe Lună Plină sau tabăra de supraviețuire? Cinci sugestii de luat în seamă

Tijuana

Deja Mexicul este privit cu scepticism în ceea ce privește siguranța turiștilor. Dar Tijuana este într-adevăr topul insecurității din întreaga Americă de Nord. Situat la granița țării cu Statele Unite, orașul nu îi convinge pe turiști, ci doar pe amatorii de senzații tari și cei în căutare de droguri. Și, în niciun caz, nu este o destinație relaxantă de vacanță.

Atena

Turiștii care au plecat în Grecia și în această vară, ca în fiecare an, au descoperit la fața locului că, dacă Atena ar fi o ființă umană, nu ar fi deloc un model de top. Chiar dacă este foarte dezamăgitor și dureros, pentru Grecia este grozavă, dar Atena este putredă, potrivit turiștilor occidentali, neobișnuiți cu balcanismul locului.

Sydney și Melbourne

Încheiem cu un combo câștigător pentru aceste două orașe australiene, urâte și de turiști. În mod special toată Australia este urâtă de turiști. Începând cu faptul că aici există păianjeni mutanți și alte specii de insecte dubioase, dar și vârfuri de căldură pe care nu le înțeleg nici măcar localnicii. Și, în general, marele dezavantaj al țării este că se află foarte departe de Europa, iar ajuns la fața locului constați că raportul timp pierdut și bani cheltuiți nu se justifică, comparativ cu oferta locală.

Te-ar putea interesa și