Top 10 cele mai eco-friendly companii de turism din Europa

Cele mai eco-friendly companii de turism
Cele mai eco-friendly companii de turism

Vara este aproape și având în vedere că restricțiile s-au relaxat este firesc să începem să ne gândim la vacanță. Însă există un lucru la care nu ne gândim atunci când plecăm în concediu, și acela că industria turismului este una dintre cele mai poluante de pe Pământ. Dacă lucrurile nu sunt gestionate corect, escapadele noastre pot fi extrem de dăunătoare pentru mediile și habitatele locale.

Îți prezint top 10 cele mai ecologice companii de turism din Europa. Alegând să călătorești cu o organizație de pe această listă, vei ajuta la compensarea emisiilor, la sprijinirea faunei sălbatice locale și la reducerea deșeurilor din plastic și alimente. Indiferent dacă ești în căutarea unei aventuri pline de acțiune sau a unei croaziere relaxante, poți călători cu conștiința curată după ce descoperi acreditările verzi ale acestor companii.

Contiki

Contiki organizează peste 350 de călătorii în întreaga lume și se specializează în excursii pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani. Această companie plătește pentru a compensa tot carbonul folosit în viitoarele lor călătorii. aici intră mesele, cazarea și transportul. Eforturile lor vor finanța conservarea pădurilor în Australia și energia regenerabilă în SUA. De asemeneda, autocarele acestei companii folosesc combustibili bio, iar compania oferă meniuri vegane prietenoase pentru turiști.

Intrepid

Specializată în călătorii de aventură și de grup, Intrepid este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon din 2010. După ce au declarat o urgență climatică în 2020, acum compensează 125% din emisiile lor de carbon și își propun să folosească doar energie regenerabilă până în 2030. Intrepid sunt, de asemenea, angajați în responsabilizarea globală a femeilor și investește din greu în proiectul Eden Reforestation din Kenya.

Wilderness Scotland și Wilderness Ireland

Wilderness Scotland este angajat în sustenabilitate prin proiecte de restaurare în toată Scoția. De asemenea, au instalat un ”Seabin” în largul coastei de vest a Scoției, care captează deșeurile de plastic și contribuie la refacerea habitatului nativ.

Green Traveler

Green Traveler a fost inițial conceput ca un blog de călătorie, însă din 2009 a fost lansat ca un site web complet. Acestea oferă sfaturi despre cum să aveți o vacanță cu emisii reduse de carbon, inclusiv destinații fără zbor și vacanțe în care oamenii pot contribui pozitiv la biodiversitate, potrivit Euronews.com.

Exodus Travels

Concentrată asupra oamenilor, locurilor și planetei, Exodus Travels a declarat o situație de urgență climatică în 2020. Ca parte a eforturilor lor, compania a eliminat sticlele de plastic din 99% din călătoriile lor și sunt angajate în proiecte de restabilire unor zone în Finlanda și conservarea tigrilor în India.

Hotelurile Red Carnation

Hotelurile Red Carnation au proprietăți în Marea Britanie, SUA, Botswana și Africa de Sud și se unește întotdeauna cu comunitățile locale. Acest lucru are ca rezultat îngrijirea populațiilor de albine, protejarea Capului Roșu Zebras și investiții într-unul dintre cei mai mari ”pereți vii” din Londra, alcătuit din 10.000 de plante erbacee.

Uniworld

Oferind croaziere în Europa și America de Sud, Uniworld s-a angajat acum un deceniu la un program de apă curată pentru a păstra căile navigabile și râurile pentru generațiile viitoare. De atunci, compania de croaziere s-a angajat să elimine 66 de tipuri de plastic de unică folosință de pe bărcile lor până în 2022.

The Long Run

Lucrând la cele patru C – conservare, comunitate, cultură și comerț – The Long Run a dezvoltat destinații ecologice durabile pe care clienții lor le pot vizita. Acestea fac parte din Preferred by Nature și susțin gestionarea terenurilor și practicile comerciale de care beneficiază oamenii, natura și clima din țările din întreaga lume.

Trafalgar

Trafalgar are 11 obiective legate de climă, inclusiv finalizarea a 30.000 de ore de voluntariat înainte de 2025 și realizarea neutralității carbonului până în 2030. Acestea vizează reducerea risipei de alimente în hotelurile și navele lor cu 50% până în 2025 și se angajează să-și sporească utilizarea produselor locale în același interval de timp.

Black Tomato

Experții în turism de lux de la Black Tomato și-au stabilit acreditările ecologice prin calcularea emisiilor trimestriale de carbon și apoi investind în proiecte de mediu, cum ar fi fermele eoliene și conservarea pădurilor în Panama și energia eoliană în India, pe lângă acestea, de asemenea, sunt parteneri cu grupuri care protejează rinocerii din Kenya.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite