Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

De ce nimeni nu locuiește în Palatul Coreei de Nord. Când se poate vizita clădirea

De ce nimeni nu locuiește în Palatul Coreei de Nord/ Architectuul
De ce nimeni nu locuiește în Palatul Coreei de Nord/ Architectuul

Palatul Soarelui Kumsusan este un complex de mausoleum din Phenian, Coreea de Nord (RPDC). Acesta servește ca un mausoleu al conducerii RPDC, unde președintele Kim il Sung și generalul Kim Jong il se află în stat.

Acesta a fost numit anterior Palatul Memorial Kumsusan și Sala de Adunare Kumsusan. Este cel mai mare mausoleu din lume, cu 115.000 de metri pătrați (10.700 m2), cu unele săli în interiorul clădirii până la un kilometru (3.300 m) lungime. Coreenii care locuiesc în sau în apropierea capitalei Phenian vor vizita acest palat o dată pe an sau mai puțin și, în general, numai pentru ocazii speciale. Unii coreeni nu vor avea niciodată ocazia să viziteze. Ei vizitează adesea ca familii, sau în grupuri mari ca o școală sau după ieșirea de la muncă.

Palatul Soarelui din Kumsusan este deschis străinilor doar în dimineața zilei de joi și duminică sau în ocazii speciale.

Istoria palatului

Palatul Soarelui Kumsusan a fost construit în 1976. În acest moment, a fost Sala Adunării Kumsusan și a servit ca birou și reședință oficială a președintelui Kim il Sung. În 1994, clădirea a suferit renovări pentru a o transforma în Palatul Memorial Kumusan.

2011

Palatul a fost închis după moartea bruscă a liderului general Kim Jong il.

Citește și: Motivul pentru care turiștii nu vor mai putea circula cu motocicletele în Bali: „Mulți se comportă de parcă ar fi beți”

Februarie 2012

Clădirea a fost redenumită în mod oficial Palatul Kumsusan al Soarelui în această zi, de asemenea, data de comemorare a 70 de ani de la nașterea liderului Kim Jong il, a avut loc o paradă militară și focuri de artificii, potrivit Koryogroup.

Decembrie 2012

Palatul Kumsusan al Soarelui a finalizat renovările și se redeschide publicului. Acesta a fost renovat pentru a include o nouă cameră separată și o secțiune pentru generalul Kim Jong il. Terenul exterior a fost deschis și ca parc pentru public după renovări.

Palatul Kumsusan al Soarelui

Palatul Kumsusan al Soarelui este o clădire incredibil de mare și de impozantă. În interiorul Palatului Soarelui, veți găsi diferite camere, holuri mari, plafoane mari și decorațiuni incredibile. Pe măsură ce intrați, veți trece mai întâi printr-o verificare de securitate. Ar trebui să lăsați toate lucrurile în urmă, fie în autobuz sau în zona de vestiar.

După verificarea de securitate, veți începe vizita la Palatul Kumsusan al Soarelui. Veți sta printre călători în timp ce sunteți intrați mai adânc în clădire. În fiecare parte a voastră, veți vedea imagini atât ale președintelui Kim il Sung, cât și ale generalului Kim Jong il, potrivit Koryogroup.

Există camere dedicate medaliilor și realizărilor ambilor mari lideri, precum și camere dedicate cadourilor pe care le-au primit în timpul guvernării lor. Aceasta include cadouri, premii și realizări din țări din întreaga lume. Există camere care arată atât călătoriile marilor lideri, atât în țară, cât și în străinătate. În plus, există și trenul în care a murit generalul Kim Jong il, lăsat în aceeași stare în care l-a lăsat.

Citește și: Kim Jong-un aprobă carnea de câine pentru consum, considerând-o „alimentație sănătoasă”. Liderul suprem a numit-o „delicatesă”

Există, de asemenea, un parc în afara zonei Palatul Kumsusan al Soarelui, unde puteți face fotografii. Aceasta va fi ultima oprire în timpul vizitei dumneavoastră la Palatul Kumsusan al Soarelui

Sala Mausoleului

Corpurile președintelui Kim il Sung și ale generalului Kim Jong il se află în stat în sicrie de sticlă, în camere separate. Intrând în mausoleu, veți trece printr-o ușă mare care explodează de aer ca un uscător de păr pentru a elimina praful. După ce veți trece prin acest lucru, veți trece apoi prin ușile principale ale camerei mausoleului.

Veți intra apoi cu grupul vostru în centrul sălii. În rânduri de câte patru, vei face un arc la picioare și de ambele părți ale corpului. Ar trebui să treci pe lângă cap și să nu te oprești să iei un arc aici. Vei ieși apoi din cameră într-o singură linie, potrivit Koryogroup.

Pentru a vizita ambele camere, este același proces.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite