Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Codul secret prin care va fi anunțată moartea Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta/ Instagram
Regina Elisabeta/ Instagram

Regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh al Marii Britanii. În vârstă de 96, Majestatea Sa are, în prezent, o sănătate precară, medicii fiind îngrijorați de starea sa. În aceste cazuri, în care starea de sănătate a Reginei se înrăutățește brusc, Palatul Buckingham are un plan bine stabilit pentru moartea sa.

Potrivit publicației britanice The Guardian, există un cod secret prin care Palatul Buckingham va informa premierul Marii Britanii și autoritățile despre moartea reginei.

„A căzut London Bridge” este mesajul pe care palatul îl va transmite pe liniile telefonice securizate, pentru a alerta autoritățile și a pune în mișcare ceremoniile pentru funeralii, fără a anunța însă oficial moartea monarhului întregii țari.

Vestea va fi transmisă apoi de către Foreign Office Global Response Centre, situat la o adresă secretă din Londra, către guvernele a 15 state din afara Marii Britanii, care se află și ele sub conducerea Reginei Elisabeta a II-a, și spre alte 36 de nații pentru care regina reprezintă în continuare un simbol important. Guvernatorii, ambasadorii, premierii vor fi primii care vor afla informația.

Citește și: Regina Elisabeta a II-a, sub supraveghere medicală în Scoția. Medicii sunt îngrijorați pentru sănătatea ei

Cu toate acestea, anunțul morții Reginei Elisabeta a II-a nu va dura la fel de mult ca cel am morții regelui George al V-lea sau ca la moartea prințesei Diana. Asta pentru că, în prezent, informația se răspândește atât de rapid încât va dura destul de puțin timp pe ca știrea să se afle.

Dacă până acum BBC era prima publicație de media care primea veștile din partea Palatului Buckingham, acum va fi dificil ca o astfel de informație să fie ținută secretă prea mult timp, observă analiștii de la The Guardian.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite