Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Cele mai uimitoare lucruri despre animale pe care nu le vei crede. Obiceiurile lor te vor impresiona cu siguranță

Cele mai uimitoare lucruri despre animale pe care nu le vei crede/ Freepik
Cele mai uimitoare lucruri despre animale pe care nu le vei crede/ Freepik

Chiar dacă trăim cu animalele de sute de ani, ne aflăm într-un continuu proces de învățare de lucruri noi despre lumea lor, a animalelor. Și mai mai mult de atât, acele lucruri neștiute pot fi destul de interesante și fascinante. Astăzi, m-am gândit să vă vorbesc despre câteva animale, care sigur vă vor uimi cu anumite obiceiuri sau informații neștiute despre ele.

Melcii sunt mari iubitori de somn

Ai putea crede că, urșii sunt cei mai mari iubitori ai somnului, însă nu este așa. Studiile arată că, melcii pot dormi până la 3 ani. Au nevoie de hidratare ca să funcționeze într-un mod corect, așa că, dacă vremea nu este potrivită, aceștia se vor duce direct la somn până când lucrurile își vor reveni cu adevărat.

Porumbeii – experți ai artei

Porumbeii pot fi pregătiți pentru a distinge diferite opere de artă și chiar și tablouri ale diverșilor artiști. Un porumbel a fost antrenat într-un mod de succes pentru a avea abilitatea de a distinge diferite opere de artă ale pictorilor Pablo Picasso și Claude Monet.

Citește și: Cele mai faimoase animale de companie de pe Instagram. O să te îndrăgostești iremediabil de ele

Nicio urmă de basketball pentru elefanți

Elefanții sunt singurul animal, care nu poate sări. Destul de surprinzător, acest lucru se poate deduce și din cauza greutății pe care o au.

Peștii clovn

Peștii clovn, care au câștigat atenția oamenilor datorită desenului animat Pixar, denumit Nemo, se nasc cu toții bărbați. Oricum, aceștia se pot transforma în femei pentru a permite împerecherea. După ce schimbarea este realizată, ei se pot întoarce la starea inițială a sexului.

Zahărul interzis pentru pisici

Îi poți oferi pisicii tale oricât de mult zahăr dorești, însă, aceasta nu va consuma deloc. Acest lucru se întâmplă deoarece pisicile se nasc fără acest simț al dulcelui, ceea ce înseamnă că, ele nu pot percepe dulcele.

O grămadă de lapte în jurul nostru

Vacile sunt capabile să producă o grămadă de lapte, mai exact, cantități imense de lapte. Conform oamenilor de știință, o singură vacă poate produce aproape 200.000 de pahare de lapte, în medie, pe timpul vieții sale.

Citește și: Animalele de companie ajută copiii să-și dezvolte creierul. Iată de ce este bine ca micuțul tău să aibă un prieten blănos

Consumatori foarte lenți

Leneșii sunt niște animale foarte cunoscute pentru lenea lor, dar abilitatea lor de a lua lucrurile atât de lent este foarte surprinzătoare. Aceasta include mâncarea așa cum leneșilor le ia cam 2 săptămâni să digere un fel de mâncare.

Amprenta urșilor Koala

Amprenta urșilor Koala este identică cu cea a speciei umane, și include un proces îndelungat deosebirea acestora. Găsirea de diferențe este o provocare chiar și pentru un microscop, iar în împrejurări deosebite, amprentele urșilor Koala au fost confundate cu cele ale oamenilor în scenele legate de crime.

Te-ar putea interesa și