Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Caz incredibil în medicină! Gemeni născuți în Tennessee din embrioni congelați în urmă cu peste 30 de ani

Gemeni/ Pexels
Gemeni/ Pexels

Doi americani au devenit părinții unor gemeni care s-au născut în statul american Tennessee din embrioni congelați în urmă cu peste 30 de ani. Se crede că această naștere a stabilit un nou record pentru cea mai îndelungată perioadă petrecută vreodată în stare de congelare de embrioni care au dus la o naștere viabilă.

Embrionii au fost congelați în azot lichid la temperatura de -128 grade Celsius în data de 22 aprilie 1992, informează BBC. Rachel Ridgeway, o mamă din Oregon care avea deja patru copii, i-a născut pe acești gemeni pe 31 octombrie 2022. Soțul ei, Philip Ridgeway, consideră că nașterea lor reprezintă un eveniment uluitor.

Citește și: Cel mai revoluționar transplant de până acum. Acesta va schimba total viața pacienţilor cu diabet de tip 1

Gemenii soților Ridgeway, care au primit prenumele Lydia Ann şi Timothy, au stabilit probabil un nou record mondial, potrivit Centrului Naţional de Donare de Embrioni (NEDC), o organizaţie privată religioasă din Statele Unite, care afirmă că a contribuit la venirea pe lume a peste 1.200 de copii din embrioni donați.

Precedentul deținător al acestui record insolit, Molly Gibson, s-a născut în 2020 dintr-un embrion care a rămas congelat timp de aproape 27 de ani.

Embrionii din Tennessee au fost creați de medicul John David Gordon pentru un cuplu anonim, cu ajutorul tehnologiei IVF (fertilizare in vitro). Ei au fost ținuți într-un depozit al unei clinici de fertilitate de pe coasta vestică a Statelor Unite până în 2007, când cuplul beneficiar i-a donat către NEDC din Knoxville, Tennessee, în beneficiul unui alt cuplu.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău atunci când consumi zahăr. Motive pentru care ar trebui să reduci acest aliment

Medicii de la o clinică parteneră, Southeastern Fertility, i-au transferat apoi în uterul viitoarei mame la începutul acestui an.

Soţii Ridgeway au alţi patru copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani, născuți pe cale naturală.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite