Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Alec Baldwin a pledat nevinovat în procesul legat de accidentul fatal de pe platoul de filmare al westernului „Rust”

Alec Baldwin
Alec Baldwin

Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudență, a pledat oficial nevinovat miercuri, în faţa unui tribunal american, la mai bine de doi ani de la împușcătura fatală care a costat-o viața pe directoarea de imagine a filmului „Rust”, Halyna Hutchins.

Actorul în vârstă de 65 de ani trebuia să se prezinte la tribunal pentru o audiere preliminară, dar apărarea sa a renunțat la dreptul de a se prezenta şi a trimis un document în care se precizează că pledează nevinovat, relatează News.ro.

Actorul, care riscă până la 18 luni de închisoare, neagă că a apăsat pe trăgaci şi a susţinut întotdeauna că a fost asigurat că arma sa este inofensivă. Cazul datează din octombrie 2021. Filmările pentru „Rust” au luat o turnură tragică la o fermă din New Mexico, atunci când Alec Baldwin a îndreptat o armă care ar fi trebuit să conțină doar gloanțe oarbe, dar un proiectil real a ucis-o pe directorul de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Citește și: Cu ce se ocupă acum actorii de la Hollywood care nu mai joacă în filme

Acest incident rar a șocat Hollywood-ul şi a determinat apeluri pentru interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare. Dar a provocat, de asemenea, suspiciuni de amatorism în jurul acestei producţii cu buget redus: unii actori de la Hollywood au subliniat că gestionarea armelor de foc pe un platou de filmare era deja supusă unor reguli stricte.

Alec Baldwin, a fost, de asemenea, producător al filmului. Însă el este urmărit penal doar în calitate de actor. Apărarea sa solicită un proces rapid pentru a „minimiza riscurile de suspiciune şi calomnie” împotriva sa, într-un caz marcat de numeroase răsturnări de situaţie şi slăbiciuni din partea acuzării.

Potrivit Variety, o nouă expertiză a armei în cauză, efectuată în această vară, a ajuns la concluzia că aceasta nu putea fi declanșata decât prin apăsarea trăgaciului. Armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, este de asemenea acuzată de omor prin imprudență în acest caz, iar procesul ei urmează să înceapă la 21 februarie.

În timpul anchetei iniţiale, ofițerii de poliţie au ajuns la concluzia că ea a fost cea care a pus muniția în arma folosită de Alec Baldwin, în locul unui glonț fals. Ancheta nu a stabilit niciodată cum ar fi putut ajunge muniția reală la filmare, unde sunt permise doar gloanțe oarbe.

Citește și: Chris Hemsworth ia o pauză de la actorie din cauza problemelor de sănătate. Actorul a dezvăluit că riscă să aibă Alzheimer

În martie anul trecut, primul asistent de regie al filmului, Dave Halls, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, după ce a acceptat să pledeze vinovat. El îi înmânase arma care se afla în centrul dramei lui Baldwin, asigurându-l că nu este periculoasă. De atunci, filmările la „Rust” au fost reluate şi finalizate în Montana, iar Matthew, soțul Halynei Hutchins, a devenit producător executiv.

La sfârşitul anului 2022, acesta a renunțat la procesul civil împotriva lui Alec Baldwin printr-o înțelegere nedeclarată. La vremea respectivă, el a pus moartea soţiei sale pe seama unui „accident teribil”.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite