Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo weekend 8-9 octombrie 2022. Vremea va fi schimbătoare la acest final de săptămână

Prognoză meteo weekend 8-9 octombrie 2022. Weekendul acesta avem soare şi atmosferă plăcută mai ales în jumătatea vestică şi în zonele centrale. Pe partea estică, vremea va fi schimbătoare, iar spre seară se adună norii şi în sud-est, pe unde este posibil să picure puţin.

Prognoză meteo weekend 8-9 octombrie 2022 în țară

Maximele pleacă de la 17 grade în nordul Moldovei şi vor ajunge până la 24 de grade în sud-estul țării. În Dobrogea şi Bărăgan găsim soare în cea mai mare parte a zilei. Spre seară se înnorează şi nu este exclus să vină câțiva stropi de ploaie.

Vântul va avea intensificări, iar temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută şi ajung pe la 24 de grade în Bărăgan. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se mai adună norii şi s-ar putea să vină câteva ploi slabe din a doua parte a zilei. Vântul mai are unele porniri, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi cu înnorări şi ploi sporadice. După prânz vor fi temperaturi cuprinse între 17 şi 22 de grade. În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureș, găsim vreme plăcută, cu mult soare, iar maximele ating 22 de grade. Se încălzeşte şi în ţinuturile vestice. Atmosfera va fi însorită, nori apar doar trecător, iar la amiază vor fi 21-22 de grade, relatează ANM.

În Transilvania găsim vreme frumoasă şi doar pe la munte e posibil să picure puţin, în estul Carpaţilor Meridionali. Se încălzeşte şi maximele ajung pe la 20 de grade în vestul provinciei. În Oltenia se anunţă soare şi atmosferă plăcută. Temperaturile cresc uşor şi vor ajunge până la 23 de grade. În ţinuturile sudice, atmosfera va fi plăcută, se arată soarele, însă mai spre seară se înnorează şi izolat s-ar putea să vină câțiva stropi de ploaie.

Prognoză meteo weekend 8-9 octombrie 2022 în București

În Capitală, sâmbăta avem soare, înnorări trecătoare şi o temperatură potrivită pentru acest moment al anului, respectiv 22 de grade. Duminică se încălzeşte uşor şi o să avem o amiază plăcută, soare, un pic de vânt şi 23 de grade în termometre.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo weekend 8-9 octombrie 2022 la munte

La munte, sâmbătă se anunţă vreme frumoasă, norii apar trecător şi vântul mai are unele porniri. Duminică, atmosfera devine schimbătoare, se răcește şi o să plouă puţin, în unele zone, iar vântul prinde putere la altitudini mari.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite