Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo weekend 22-23 octombrie 2022. Iată cum va fi vremea în acest final de săptămână

Prognoză meteo weekend 22-23 octombrie 2022/ Pixabay
Prognoză meteo weekend 22-23 octombrie 2022/ Pixabay

Prognoză meteo weekend 22-23 octombrie 2022. Vremea se înnorează în cea mai mare parte a țării. Ploile vin spre seară și noaptea, mai ales în jumătatea nordică, iar maximele pornesc de la 15 – 17 grade pe litoral și ating 23 – 24 de grade în zona Banatului.

Prognoză meteo weekend 22-23 octombrie 2022 în țară

În Dobrogea și în Bărăgan, temperaturile cresc față de ieri, însă pe litoral găsim cele mai modeste valori din țară, de 15 – 17 grade. Norii se înmulțesc treptat, iar la noapte e posibil să plouă puțin și se intensifică vântul. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, ne-așteaptă o zi cam mohorâtă, dar mai caldă decât ieri, cu maxime în jur de 18 – 19 grade. Șansele de ploaie cresc după lăsarea nopții, când și vântul devine mai insistent.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina se încălzește simțitor și temperaturile urcă până la 20, chiar 22 de grade la Piatra-Neamț. Și pe aici va fi cam înnorat, iar la noapte o să plouă destul de mult. Cantitățile de apă pot depăși 15 litri pe metru pătrat, potrivit ANM.

Încălzirea vremii se simte astăzi și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Maximele ajung la 19 – 20 de grade, însă domină atmosfera închisă. Ploile apar către seară și se extind mai târziu, iar în unele zone vor fi averse consistente. Și în vestul țării pătrunde un aer cald. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ating 23 – 24 de grade prin Banat. Cerul se umple de nori, iar peste noapte apar și câteva reprize de ploaie.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

În Transilvania avem încă o dimineață rece în depresiuni. Vremea se încălzește însă peste zi și temperaturile urcă până la 20 – 21 de grade. Nu prea zărim soarele, iar la noapte vin ploile și se pornește vântul. În zona montane înaltă vor fi rafale de peste 80 Km/h.

În Oltenia avem o zi destul de plăcută, cu înnorări, dar și perioade însorite și temperaturi mai ridicate decât ieri. Se ating 19 – 20 de grade, iar după lăsarea nopții s-ar putea să apară o ploaie trecătoare și aici.

Temperaturile cresc și în ținuturile sudice și depășesc valorile normale la această dată. Apar ceva înnorări, dar nu prea sunt semne de ploaie, iar maximele ajung la 20 de grade în Lunca Dunării.

Prognoză meteo weekend 22-23 octombrie 2022 în București

În Capitală, zilele acestea se face mai cald decât în mod obișnuit și se ating vreo 19 grade după prânz. Se mai adună norii, dar e puțin probabil să plouă. Vântul devine mai activ pe timpul nopții și minima ajunge pe la 8 – 9 grade.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo weekend 22-23 octombrie 2022 la munte

Vremea se încălzește și în zonele de munte weekendul acesta. Cerul se înnorează cam peste tot, iar pe seară și la noapte vin și ploile. În Carpații Occidentali și în Meridionali se pot strânge cantități însemnate de apă. Vântul bate mai tare pe creste, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite