Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo weekend 17-18 decembrie 2022. Află cum va fi vremea în weekendul dinaintea Crăciunului

Prognoză meteo weekend 17-18 decembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo weekend 17-18 decembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo weekend 17-18 decembrie 2022. Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă în toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade.

Prognoză meteo weekend 17-18 decembrie 2022 în țară

Pe parcursul weekendului, deși valorile termice vor fi în scădere în regiunile vestice, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă în toată țara, chiar deosebit de caldă în sud-est, dealurile sudice și în centru. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de vest unde va ploua pe arii relativ extinse, iar în prima parte a zilei și în zonele joase din sud și din est unde local se va semnala și ceață și izolat burniță, în timp ce în rest va fi variabil. Din orele serii înnorări temporare vor fi în toate zonele; în vest, în nord și în centru, precum și la munte vremea va fi mult mai rece decât în intervalul anterior și pe spații mici vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și izolat condiții de polei, iar în sud și sud-est local vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vântul va avea intensificări la munte, mai ales pe creste unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, dar local și temporar și în restul zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, cu valori mai scăzute în extremitatea de vest a teritoriului și izolat și în zonele din sud și din est unde ceața va fi persistentă, dar și mai ridicate în Dobrogea; minimele termice vor fi cuprinse între -7 și 3 grade, mai ridicate în sud-est, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo weekend 17-18 decembrie 2022 în București

Valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei. Vor fi nebulozitate joasă și ceață, apoi temporar înnorări și ploi, ce vor avea și caracter de aversă. Vântul se va intensifica treptat. Temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă în jurul a 3 grade.

Citește și: Cum va fi vremea în luna decembrie. Prognoză meteo 28 Noiembrie – 26 Decembrie 2022

Sâmbătă se face mai cald şi se vor înregistra 12 grade. În prima parte a zilei avem nori de joasă altitudine sau ceaţă. Mai târziu vântul prinde putere şi o să fie ceva averse. Duminică, temperatura scade simţitor şi vor fi 6 grade – dar şi aceasta este o valoare ridicată pentru acest moment al anului. Vedem puţin soarele printre nori, dar s-ar putea să vină şi câţiva stropi de ploaie.

Prognoză meteo weekend 17-18 decembrie 2022 la munte

La munte, sâmbătă se răceşte în masivele vestice şi în cele nordice, dar în rest vremea se menţine caldă. Pe arii extinse o să plouă sau o să cadă lapoviță, dar mai târziu predomina ninsorile. Vântul mai are intensificări pe creste, cu rafale de peste 90 de km/h. Duminică iese puţin soarele, dar temperaturile scad simţitor. Pe suprafețe restrânse mai fulguiește, iar vântul rămâne activ în zonă înaltă.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite