ADVERTISEMENT

Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul lunii aprilie

Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni/ Pexels
Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni/ Pexels

Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Meteorologii estimează că, în următoare două săptămâni, temperaturile vor fi uşor mai scăzute faţă de cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice şi apropiate de cele obișnuite în rest.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului şi a cantităților de precipitaţii faţă de media perioadei 2003-2022.

Prognoză meteo pentru săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, estice, sud-estice, dar mai ales în zona Carpaţilor Occidentali, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și: Ziua Mondială a Meteorologiei. Azi sărbătorim importanța cercetării și prognozei meteo

Prognoză meteo pentru săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile estice, sudvestice, dar mai ales în cele sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoză meteo pentru săptămâna 10.04.2023 – 17.04.2023

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Citește și: Cele mai ciudate fenomene meteorologice care au avut loc pe alte planete

Prognoză meteo pentru săptămâna 17.04.2023 – 24.04.2023

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantitățile de precipitaţii vor avea o tendinţă excedentară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite