Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo azi, 15 august 2022. Care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Prognoză meteo

Astăzi, 15 august 2022, vremea se anunță instabilă. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo, arătând cu va fi vremea în toată țara de Sf. Maria.

Prognoza meteo 15 august 2022 în toată țara

După o lungă perioada cu temperaturi mult peste limitele normale, meteorologii anunță că vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor țării. În cursul zilei de luni, 15 august 2022, sunt anunțate ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice și vijelii. Mai multe județe fiind sub atenționarea Cod Galben vreme severă.

Codul galben de ploi este valabil în intervalul 14 august, ora 12:00 – 15 august, ora 22:00. Meteorologii anunță că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. Pe 15 august în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona continentală a Dobrogei, local în Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

În ceea ce privește regimul termic, valorile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade Celsius. Iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade Celsius.

Prognoza meteo 15 august 2022 în București

În Capitală, cerul va prezența înnorări pe parcursul zilei de luni. Vor fi și perioade cu ploi torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi cuprinsă între 27-28 de grade Celsius, iar cea minimă de 16-18 grade Celsius.

Prognoza meteo 15 august 2022 la munte și la mare

La munte temperaturile vor fi în scădere la începutul săptămânii. Astfel că, luni se va atinge o maximă de 24 de grade Celsius. Vremea va fi instabilă, iar ziua pot să mai apară furtuni cu ploi torențiale și descărcări electrice, iar temperatura minimă va cobora până la 14 grade Celsius.

În anumite zone montane vor fi ploi torențiale. Pe arii restrânse se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și pe alocuri vor fi condiții de grindină.

La malul marii, vremea va fi instabilă în prima zi a săptămânii. Cerul va prezența înnorări accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de vânt, iar valorile termice vor fi în scădere, însă temperatura apei mării se va menține între 23 și 26 de grade Celsius.

Tot la mare, maximă zilei va fi de 28 de grade Celsius și se vor semnala și posibile averse torențiale, descărcări electrice, și chiar vijelii pe alocuri. Însă apă mării se va menține destul de caldă, cu valori cuprinse între 23-26 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa și