Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 9 decembrie 2022. Vineri, vremea se încălzește în cea mai mare parte a țării

Prognoză meteo 9 decembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 9 decembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 9 decembrie 2022. Vineri se încălzește, însă în mare parte din țară o să avem o zi mohorâtă, cu ploi, ceață și burniță.

Prognoză meteo 9 decembrie 2022 în țară

Vremea se va menține în general închisă și se va încălzi față de ziua precedentă. În sud și est și pe arii mai restrânse în rest va fi ceață sau nebulozitate stratiformă, iar trecător și burniță sau ploaie slabă. În jumătatea de vest a teritoriului, înnorările se vor accentua treptat și aria ploilor va fi în extindere. Cantitățile de apă vor depăși 10 – 15 l/mp, iar mai ales în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, izolat 25 l/mp.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

La altitudini de peste 1800 m, trecător se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 80 – 90 km/h în zona înaltă, dar temporar și în regiunile vestice și izolat rest. Temperaturile maxime vor fi de la 1 – 2 grade în zonele cu ceață persistentă din nordul Moldovei, până spre 13 – 14 grade în Banat și în sudul Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între 4 și 9 grade, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 9 decembrie 2022 în București

Înnorările vor persista și va fi ceață asociată trecător cu burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla în general slab. Valorile termice, mai mari față de normele perioadei, vor avea maxima în jurul a 8 grade și minima de 3 – 4 grade.

Citește și: Cum va fi vremea în luna decembrie. Prognoză meteo 28 Noiembrie – 26 Decembrie 2022

Prognoză meteo 9 decembrie 2022 la munte

Vremea se încălzește și pe la munte. O să plouă, mai ales pe seară și la noapte. Pe creste se intensifică vântul și poate depăși viteze 80-90 Km/h. Și tot în zonele montane înalte, ploile se pot transformă în lapoviță și ninsoare.

Te-ar putea interesa și