Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 5 octombrie 2022. Vremea se schimbă zilele acestea

Prognoză meteo 5 octombrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 5 octombrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 5 octombrie 2022. Temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul va fi variabil, trecător cu înnorări după-amiaza, dar cu o probabilitate de ploaie redusă. Vântul va sufla slab şi moderat.

Prognoză meteo 5 octombrie 2022 în țară

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane spre -1 grad, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața şi noaptea, pe alocuri se va semnala ceață, îndeosebi în regiunile intracarpatice.

În Dobrogea şi Bărăgan, vremea va fi schimbătoare şi vom avea temperaturi puţin mai scăzute faţă de ziua trecută. Șansele de ploaie vor fi reduse şi vântul are unele intensificări. Mai sus în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se adună norii, dar nu sunt anunţate ploi, iar la amiază vor fi cel mult 19 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, vor fi înnorări, dar şi scurte momente însorite. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, iar temperaturile se vor situa între 15 şi 19 grade.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

În nordul Transilvaniei şi în Maramureș, cerul rămâne acoperit de nori, mai vin câteva ploi slabe, iar maximele se opresc la 16 grade pe la Satu Mare. Şi în vestul țării vor fi înnorări persistente, ploi slabe, un vânt destul de insistent şi cel mult 16 grade după prânz.

În Transilvania se anunţă mulţi nori şi câteva reprize de ploaie. În zona înaltă de munte o să cadă lapoviță sau o să ningă şi tot pe-acolo vântul suflă tare, cu rafale de peste 70 de km/h. În schimb, în Oltenia vor fi perioade însorite doar în regiunile mai joase. La deal şi la munte, cerul va fi mai mult noros şi o să plouă din când în când, iar vântul mai are unele răbufniri. În ţinuturile sudice avem atmosferă schimbătoare, însă nu prea sunt semne de ploaie. Pe-aici temperaturile scad faţă de ziua trecută, iar în Lunca Dunării maximele ajung la 20-21 de grade.

Prognoză meteo 5 octombrie 2022 în București

În București, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 19 – 21 de grade, iar cea minimă de 6 – 9 grade, potrivit ANM.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Prognoză meteo 5 octombrie 2022 la munte

La munte temperaturile continuă să scadă şi vom avea vreme rece. Nu prea vedem soarele, iar în majoritatea masivelor se anunţă ploi locale, iar la altitudini mari o să ningă sau o să cadă lapoviță. Vântul are intensificări, iar pe creste sufla cu viteze de peste 70 de km/h.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite