Warning: Undefined array key "options" in /home/r100535nara/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Prognoza meteo 29 august 2023. Temperaturile se mențin ridicate în sudul și estul țării. În Capitală urmează o noapte tropicală
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 29 august 2023. Temperaturile se mențin ridicate în sudul și estul țării. În Capitală urmează o noapte tropicală

Prognoză meteo/ Pexels
Prognoză meteo/ Pexels

Prognoza meteo 29 august 2023. Marți se răcorește în vest, în sud-vest și prin centru, iar vestul Olteniei și în sudul Banatului vor fi 28 de grade. În rest, se anunță încă o zi caniculară, cu temperaturi de până la 38-39 de grade în sudul și în estul țării.

Prognoza meteo 29 august 2023 în țară

În țară, temperatura aerului va fi în scădere față de ziua precedentă în regiunile din vest, sud-vest, centru și nord-vest, dar în rest vremea se va menține caniculară în zonele de câmpie și local în cele de deal și de podiș, unde disconfortul termic va fi ridicat, cu indice temperatură-umezeală (ITU) peste pragul critic de 80 de unități. Gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat în jumătatea de vest a țării, în zonele montane și submontane și se va manifesta prin dezvoltări noroase convective, averse, însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului, pe arii restrânse vijelii.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul verii

Aversele vor avea și caracter torențial, astfel că local – în intervale scurte de timp sau prin acumulare – se vor înregistra cantități de apă însemnate (25…35 l/mp și izolat peste 40 l/mp), iar pe spații mici va cădea grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, astfel de manifestări se vor semnala pe spații mai mici noaptea, iar ziua vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime se vor situa între 12…13 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24…25 de grade pe litoral, potrivit stirimeteo.com.

Prognoza meteo 29 august 2023 în București

Valul de căldură, canicula și disconfortul termic accentuat se vor menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi de 37…39 de grade și cea minimă de 17…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Canicula ne afectează vederea. Efectele temperaturilor ridicate asupra ochilor

Prognoza meteo 29 august 2023 la munte

La munte găsim vreme instabilă. Aversele apar mai întâi în masivele vestice, pe unde se face mai răcoare. Apoi o să plouă în toată zona montană. Vor fi cantități însemnate de apă, condiții de grindină și vijelii.

Prognoza meteo 29 august 2023 la mare

Pe litoral rămânem cu vremea caldă și frumoasă. Temperaturile urcă până la 33 de grade. Avem cer senin, multa zăpușeală și un vânt mai activ după prânz.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite