Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 28 septembrie 2022. Vremea se menține caldă și astăzi

Prognoză meteo 28 septembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 28 septembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 28 septembrie 2022. Se anunță vreme mai bună, cu cer variabil și ploi sporadice, iar vântul se intensifică pe crestele montane, în sud și în sud-est. Dimineața vor fi condiții de ceață, iar maximele pleacă de la 18 grade în depresiuni și vor ajunge până la 28 de grade în sud și în sud-est.

Prognoză meteo 28 septembrie 2022 în țară

Cerul va avea înnorări şi mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopții vor fi averse, pe arii extinse în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia şi local în restul teritoriului. Acestea vor fi însoțite pe alocuri de descărcări electrice, în special în sud-vest şi sud, unde izolat vor fi şi căderi de grindină şi vijelii. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 25 – 35 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări pe crestele montane şi local în sud, mai ales asociat averselor.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale la această dată în jumătatea de nord-vest a teritoriului şi vor caracteriza o vreme caldă în rest, iar la nivelul întregii țări vor fi cuprinse între 17 grade în dealurile Crișanei şi 28 de grade în Bărăgan şi Dobrogea continentală, potrivit ANM.

Minimele termice se vor încadra între 7 şi 17 grade şi vor fi mai ridicate decât cele specifice datei. Spre sfârşitul intervalului, pe alocuri va fi ceață, cu o probabilitate mai mare în sudul țării şi în zonele depresionare.

Prognoză meteo 28 septembrie 2022 în București

În Capitală, vremea se menține caldă miercuri. Dimineața vor fi ceva condiții de ceață, apoi iese soarele, iar vântul se întețește după-amiază și seara. Probabilitatea pentru înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi mai ridicată seara şi în prima parte a nopții. Temperatura maximă va fi de 25 – 27 de grade, iar cea minimă de 11 – 13 grade.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo 28 septembrie 2022 la munte

Miercuri vor fi înnorări și o să plouă local în toată zona montană. Se mai răcorește puțin, iar vântul rămâne activ la altitudini mari. Instabilitatea atmosferică crește treptat. După-amiază și la începutul nopții se adună norii și vin câteva serii de averse cu tunete și fulgere.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite