Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 27 septembrie 2022. Iată cum va fi vremea astăzi

Prognoză meteo 27 septembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 27 septembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 27 septembrie 2022. Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi pe arii relativ extinse vor fi averse, însoțite pe alocuri, cu precădere în sud şi sud-vest, de descărcări electrice.

Prognoză meteo 27 septembrie 2022 în țară

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, la altitudini mari şi izolat în restul teritoriului. Local, se vor înregistra cantități de apă însemnate (peste 15 – 25 l/mp) şi izolat vor fi condiții de grindină, iar în sud-estul țării, ploile vor fi mai frecvente în cursul nopții, potrivit ANM.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Temperaturile maxime se vor situa în jurul celor normale în jumătatea de nord-vest şi vor caracteriza o vreme caldă în celelalte zone, iar la nivelul întregii țări vor fi cuprinse între 16 – 18 grade în dealurile vestice şi 28 – 29 de grade în sud-estul Munteniei şi vestul Dobrogei; minimele termice se vor încadra în general între 9 şi 16 grade, valori mai ridicate decât cele specifice datei.

Prognoză meteo 27 septembrie 2022 în București

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

În Capitală, vremea va fi caldă, dar şi în general instabilă. Cu precădere din a doua parte a zilei, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi perioade cu averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 25 – 27 de grade, iar cea minimă de 12 – 14 grade.

Prognoză meteo 27 septembrie 2022 la munte

La munte, marți vremea este instabilă. În Carpatii Occidentali și în nordul Orientalilor cerul va fi mai mult cu nori și o să plouă destul de mult. În restul masivelor aversele apar mai ales după-amiază. Ploile vor lăsa în urmă peste 35 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va sufla mai tare pe creste.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite