Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 26 septembrie 2022. Temperaturile continuă să crească în toată țara

Prognoza meteo 26 septembrie 2022/ Freepik
Prognoza meteo 26 septembrie 2022/ Freepik

Prognoza meteo 26 septembrie 2022. Temperaturile continuă să crească, iar în sud-est se ating 29 de grade Celsius. Dimineață plouă puțin în vest și în nord-vest, însă după-amiază vin averse în jumătatea vestică și se vor strânge cantități mai importante de apă.

Prognoza meteo 26 septembrie 2022 în țară

În Dobrogea și Bărăgan se anunță o zi foarte plăcută, cu cer variabil și senin. Temperaturile mai ridicate decât duminică se opresc pe la 29 de grade în Bărăgan și vântul devine mai insistent.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se face mai cald. Predomină vremea frumoasă, iar ploile vin mai ales în zonele mai înalte. În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi cu înnorări și ploi din loc în loc. Temperaturile cresc ușor și se opresc pe la 24 de grade. În Transilvania avem o zi neplăcută, cu înnorări persistente și averse în mai multe reprize. Vor fi și fenomene electrice, iar maximele termice nu trec de 21 de grade.

Nici vestul țării nu scapă de ploi. Vor fi mai multe serii de averse, cu tunete și fulgere, și se pot strânge cantități însemnate de apă, mai ales în Munții Apuseni. Vântul va crește în intensitate, iar maximele se opresc pe la 22 de grade. Atmosfera va fi instabilă și în Transilvania, iar cel mai mult o să plouă în zonele de munte. Vântul prinde putere la altitudini mari, iar temperaturile cresc ușor și ajung pe la 21-22 de grade.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

În Oltenia, înnorările persistă, vin averse însoțite de fenomene electrice și se vor strânge cantități mai însemnate de apă în zonele de munte. Maximele ajung pe la 23-24 de grade și o să plouă și pe timpul nopții. În ținuturile sudice găsim mulți nori, însă ploile apar mai ales la noapte. Temperaturile continuă să crească și ajung până la 28-29 de grade, valori ridicate pentru această dată.

Prognoza meteo 26 septembrie 2022 în București

În Capitală, vremea continuă să se încălzească. Cerul se va menține variabil, cu unele înnorări pe timpul nopții când își vor face apariția și ploile de scurtă durată. De altfel, vântul va sufla slab și moderat. Luni avem soare și vreme caldă pentru luna septembrie. La amiază vor fi în jur de 28 de grade. La noapte se încălzește ușor, minima ajunge pe la 13 grade și sunt posibile ploi slabe.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoza meteo 26 septembrie 2022 la munte

Se încălzește și la munte. Pe timpul zilei o să plouă în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, dar la noapte, ploile cuprind toate zonele de munte. Se vor strânge cantități însemnate de apă și vântul prinde putere la altitudini mari.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite