Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 24-25 decembrie 2022. Vremea va fi mai caldă decât ar trebui, înnorările persistă și o să picure trecător

Prognoza meteo 24-25 decembrie 2022/ Freepik
Prognoza meteo 24-25 decembrie 2022/ Freepik

Prognoza meteo 24-25 decembrie 2022. Weekendul acesta va fi mai cald decât ar trebui, mai ales în vestul țării. Înnorările persistă și o să picure trecător, iar în sud și în est avem ceață la începutul zilei.

Prognoza meteo 24-25 decembrie 2022 în țară

Sâmbătă, în ţară, valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în ultima decadă a lunii decembrie, cu precădere în vestul țării. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab, ziua local în jumătatea de nord a țării și pe alocuri în rest, iar noaptea izolat, îndeosebi în centru, nord și est. La munte, la altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor fi de peste 80…100 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 12 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade. Local va fi ceață, îndeosebi în primele ore ale intervalului în sud și sud-est, iar noaptea cu precădere în vest și nord-vest.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată, cu precădere în jumătatea sudică a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 5 și 14 grade, iar cele minime între -3 și 6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe alocuri, trecător ploi slabe în nordul, centrul și nord-estul țării, precum și la munte. La altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a intervalului în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Local va fi ceață în primele ore ale zilei în regiunile vestice și nord-vestice, iar noaptea în cele sudice, potrivit stirimeteo.com.

Prognoza meteo 24-25 decembrie 2022 în București

În Capitală, sâmbătă cerul va avea înnorări, trecător ziua va ploua slab, iar îndeosebi dimineața va fi ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 4…5 grade, iar cea minimă de 0…1 grad.

Citește și: Prognoză meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad, iar șansele de ploaie cresc

Duminică, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât ar fi normal la această dată, cu o maximă de 10…11 grade și o minimă de 0…1 grad. Cerul va fi mai mult senin pe parcursul zilei, iar noaptea vor fi nori de nivel jos și ceață. Vântul va sufla în general slab.

Prognoza meteo 24-25 decembrie 2022 la munte

La munte avem tot vreme închisă. Ploile apar pe arii extinse, iar pe creste ninge sau cade lapoviță. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul suflă cu peste 100 de km/h. Temperaturile din stațiuni se mențin la valori ridicate pentru data din calendar.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite