Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 23 septembrie 2022. Valorile termice se vor menţine mult mai scăzute decât ar fi normal

Prognoză meteo 23 septembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 23 septembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 23 septembrie 2022. Valorile termice se vor menţine mult mai scăzute decât ar fi normal în această perioadă din an. Vineri vremea rămâne rece, ploile apar pe suprafețe extinse în nord, în est, în centru şi pe la munte, iar la altitudini mari se anunţă lapoviță şi ninsoare.

Prognoză meteo 23 septembrie 2022 în țară

În țară, cerul va avea înnorări temporare în special în cursul zilei când pe arii restrânse vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în estul teritoriului, în extremitatea sud-vestică şi izolat pe crestele montane.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 şi 10 grade. Izolat se va forma ceață, potrivit ANM.

În Dobrogea şi în Bărăgan vor fi perioade cu soare, dar şi înnorări şi câteva ploi slabe. Temperaturile ajung pe la 19 grade şi vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri. Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, se anunţă o zi rece pentru această perioadă. Maximele nu trec de 18 grade, vedem şi soarele iar ploile apar doar trecător.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina ne aşteaptă o zi mohorâtă, cu ploi pe suprafețe extinse iar la munte pe creste o să fie lapoviță sau ninsoare. Temperaturile rămân modeste. După prânz se vor înregistra cel mult 15 grade.

În vestul țării va fi mult mai frig decât în mod obişnuit. Maximele ajung cu greu pe la 16 -17 grade. Atmosfera va fi schimbătoare şi o să plouă din când în când. Mai vin ceva ploi şi după lăsarea nopții şi temperaturile coboară până la 5-6 grade.

Prognoză meteo 23 septembrie 2022 în București

În Bucureşti, se anunţă o vreme schimbătoare, poate şi câteva ploi slabe, însă mai spre seară norii se împrăștie treptat. Atmosfera rămâne rece şi la amiază se ating în jur de 18 grade Celsius. La noapte se face mai rece, se ating 4 grade la marginea orașului.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Valorile termice vor fi în continuare mult mai scăzute decât cele specifice perioadei. Cerul va avea înnorări temporare în special ziua când vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 18 grade, iar cea minimă va fi de 5 – 7 grade.

Prognoză meteo 23 septembrie 2022 la munte

La munte, o să plouă slab şi pe suprafețe extinse, iar la altitudini de peste 1600 de metri, se anunţă ninsori şi lapoviță. Vântul suflă mai tare în zona montană înaltă, iar temperaturile rămân modeste.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite