Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 20 septembrie 2022. Temperaturile scad față de normalul perioadei

Prognoză meteo 20 septembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 20 septembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 20 septembrie 2022. Valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă cu precădere în vest, centru și nord unde vremea se va menține deosebit de rece, iar în sud și sud-est va fi răcoroasă.

Prognoză meteo 20 septembrie 2022 în țară

În regiunile intracarpatice și în zonele montane cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii relativ extinse, în timp ce în restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și ploi pe arii restrânse, în Moldova și în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor atinge 60 – 80 km/h, iar local și în sud-vestul și sudul teritoriului.

Citește și: Valurile de căldură nu s-au terminat. Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă, potrivit ANM.

Prognoză meteo 20 septembrie 2022 în București

În Capitală se face mai răcoare şi vor fi cel mult 21 de grade pe la amiază. O să avem o zi însorită, cu vânt activ şi ceva înnorări după amiază. Urmează o noapte cam rece, cu o minimă de 7-8 grade.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo 20 septembrie 2022 la munte

La munte găsim atmosferă închisă, frig şi multe ploi. La altitudini mai mari de 1.500 de metri o să fie lapoviță sau o să ningă. Vântul bate mai tare pe creşte şi ajunge la viteze de 80 Km/h.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite