Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 20 octombrie 2022. În estul şi în sud-estul țării vor fi condiții de ploaie

Prognoză meteo 20 octombrie 2022/ Pixabay
Prognoză meteo 20 octombrie 2022/ Pixabay

Prognoză meteo 20 octombrie 2022. Vremea de joi va aduce unele înnorări în prima parte a zilei în centrul în estul şi în sud-estul țării pe unde sunt şi ceva condiții de ploaie.

Prognoză meteo 20 octombrie 2022 în țară

În Dobrogea şi Bărăgan, apar câțiva nori de ploaie la începutul zilei, dar cerul se înseninează mai târziu. Temperaturile pierd însă, 7 – 8 grade faţă de ziua trecută, iar vântul rămâne destul de insistent. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vor fi condiții de ploaie dimineața, cer senin după prânz şi un vânt intens, care ajung la 55 de km/h. Şi pe-aici se răcește simțitor şi joi vor fi cel mult 14 – 15 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina se face și mai frig. Temperaturile nu trec de 12 grade, dar prin Bucovina vor fi doar 9 grade. Dimineață mai sunt ceva înnorări, însă cerul se degajează mai târziu. Vântul continuă să agite atmosfera şi în această zonă.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureș se răceşte faţă de miercuri. Maximele se opresc tot pe la 12 grade – o valoare sub normalul perioadei. În primele ore se adună câțiva nori de ploaie, dar la amiază avem soare şi timp frumos.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

În vestul țării urmează o zi foarte frumoasă, cu cer senin, vânt domol şi temperaturi potrivite pentru acest moment al anului. Nici la noapte nu prea zărim norii, dar se face foarte frig şi minimele ajung la zero grade.

În Transilvania, la începutul zilei sunt ceva condiții de ploaie. Mai târziu norii se risipesc, dar se răceşte simțitor: în zona depresionară vor fi doar 9 grade, iar la Alba Iulia maximele ating 13 grade. La noapte, în depresiuni minimele ajung la minus 5 grade, potrivit stirileprotv.ro.

În Oltenia domină atmosfera însorită. Cerul rămâne curat pe tot parcursul zilei şi nici vântul nu prea se simte. Deşi temperaturile scad, pe-aici va fi cel mai cald din țară, iar la Drobeta Turnu Severin se vor înregistra 20 de grade.

În sudul țării, în unele zone s-ar putea să plouă puţin în prima parte a zilei. Apoi avem soare şi timp frumos, însă vântul prinde putere în estul provinciei. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri, de până la 19 – 20 de grade în sud-vestul Munteniei.

Prognoză meteo 20 octombrie 2022 în București

În Bucureşti se răceşte simțitor. Dimineață apar unele înnorări, dar cerul se degajează peste zi. Vântul se menţine activ şi după cele 22 de grade de ieri, joi se vor înregistra în jur de 16 grade. Noaptea ne aduce vreme bună, dar se face foarte frig şi temperatura coboară până la 2 grade la marginea orașului.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Prognoză meteo 20 octombrie 2022 la munte

Temperaturile scad accentuat şi la munte. Dimineață s-ar putea să plouă puţin în Carpații Meridionali şi Orientali, iar în zonele înalte vor fi condiții de lapoviță şi ninsoare. Apoi se înseninează treptat, iar vântul bate mai tare pe creşte.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite