Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 19 septembrie 2022. Temperaturile scad considerabil

Prognoză meteo 19 septembrie 2022 în țară/ freepik
Prognoză meteo 19 septembrie 2022 în țară/ freepik

Prognoză meteo 19 septembrie 2022. Astăzi, temperaturile sunt în scădere și se anunță ploi și vânt puternic în mare parte din țară.

Prognoză meteo 19 septembrie 2022 în țară

Vremea se va răci în toate regiunile, devenind deosebit de rece pentru această dată în vest, nord şi centru. Vântul va avea intensificări mai susținute la munte cu rafale ce vor trece de 80 – 90 km/h, amplificând senzația de frig. Cerul va fi temporar noros şi local se vor semnala ploi slabe în jumătatea de nord a țării.

Citește și: Valurile de căldură nu s-au terminat. Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent

În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsori. Regimul de temperaturi, mai coborât față de normalul perioadei, va cuprinde valori de la 10 grade în nord şi până spre 20 de grade în sud. Nopțile și diminețile vor fi din ce în ce mai friguroase, temperaturile minime vor indica valori între 0 şi 12 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane dar și la munte.

Prognoză meteo 19 septembrie 2022 în București

În Capitală, ziua de luni aduce vreme frumoasă, soare şi câțiva nori. Se mai domolește vântul şi se încălzeşte uşor. Temperatura ajunge pe la 24 de grade.

Prognoză meteo 19 septembrie 2022 la munte și la mare

La munte se mai răcorește puţin şi rămânem cu vremea instabilă. O să plouă torenţial, pe arii extinse, mai ales în Occidentali şi în Meridionali, pe unde se vor acumula încă 30-80 de litri de apă pe metru pătrat. Luni se anunţă încă o zi foarte rece, cu înnorări persistente şi ploi. Vântul mai are unele intensificări, mai ales în zonele înalte, pe unde o să cadă lapoviță şi ninsoare.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Pe litoral, norii se înmulțesc şi e posibil să vină o aversă, două. Temperaturile ating 30 de grade pe plajă şi 25 de grade în apă. Luni, s-ar putea să mai vină 2-3 stropi de ploaie, pe timpul zilei. Căldura devine sufocantă după prânz, iar briza va fi activă.

Te-ar putea interesa și