ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 19 octombrie 2022. Vremea se va menține călduroasă și astăzi

Prognoză meteo 19 octombrie 2022/ Pixabay
Prognoză meteo 19 octombrie 2022/ Pixabay

Prognoză meteo 19 octombrie 2022. Vremea se va menține călduroasă, însă în jumătatea nordică a teritoriului mercurul va scădea cu câteva grade în termometre față de ziua precedentă.

Prognoză meteo 19 octombrie 2022 în țară

Potrivit prognozei emise de meteorologi, temperaturile se vor menține mai ridicate decât normalul perioadei în jumătatea de sud a țării. În jumătatea de nord a României vremea va fi mai rece decât în ziua precedentă, însă se va situa în jurul normelor climatologice pentru această perioadă, potrivit ANM.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Cerul va fi variabil, mai mult senin ziua în sudul teritoriului, dar cu înnorări temporare și ploi slabe, pe alocuri în Moldova și izolat în Maramureș, Transilvania și posibil în Crișana, iar noaptea și în Muntenia și Dobrogea.

Prognoză meteo 19 octombrie 2022 în București

În Capitală, temperaturile maxime pentru ziua de 19 octombrie 2022 se vor situa între 14 și 24 de grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 12 grade. Dimineața, pe suprafețe mici în zonele joase de relief, se vor semnala condiții de ceață.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

Prognoză meteo 19 octombrie 2022 la munte

La munte, la altitudini mari, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, cu rafale ce vor depăși în cursul nopții, pe crestele Carpaților Orientali, 70 – 80 km/h, precum și în nord-est, est și în extremitatea de sud-vest, cu viteze în general de 45 – 50 km/h.

Te-ar putea interesa și