Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 18 octombrie 2022. Vremea va fi frumoasă în mare parte din țară

Prognoză meteo 18 octombrie 2022/ Pixabay
Prognoză meteo 18 octombrie 2022/ Pixabay

Prognoză meteo 18 octombrie 2022. Ziua de astăzi ne-aduce vreme frumoasă şi mai caldă decât ar fi normal. Nu prea zărim norii, iar vântul bate mai tare la munte.

Prognoză meteo 18 octombrie 2022 în țară

În Dobrogea şi Bărăgan găsim ceață la începutul zilei, soare şi vreme bună mai târziu. Temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri. Se ating 20 de grade în Bărăgan, dar pe litoral se vor înregistra valori mai modeste, de 17 – 18 grade. În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, NU sunt schimbări în prognoza. Ne aşteaptă încă o zi însorită şi o amiază plăcută, cu temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit. Se ating 19 – 20 de grade, iar cerul rămâne senin şi pe timpul nopții.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem o dimineață cam rece, dar peste zi se mai încălzeşte puţin. În zona deluroasă vor fi cele mai ridicate valori din țară: 24 de grade. În a doua parte a nopții apar ceva înnorări, poate şi câțiva stropi de ploaie.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

În nordul Transilvaniei şi în Maramureș este ceata acum, dimineața în unele zone. Atmosfera devine plăcută după prânz şi se face din nou mai cald decât ar fi normal. Maximele ajung pe la 20 – 21 de grade, iar la noapte se înnorează şi e posibil să picure trecător.

În vestul țării găsim vreme frumoasă, cer mai mult senin şi temperaturi peste valorile normale la această dată. Nu prea se simte nici vântul şi se ating 21 – 22 de grade după prânz.

În Transilvania avem încă o dimineață rece, cu ceață în multe zone. Apoi se arată soarele şi se face mai cald decât ar trebui. Vor fi 20 de grade chiar şi la Miercurea Ciuc, iar vântul va sufla mai tare în zonele înalte de munte. În Oltenia, cerul se păstrează curat toată ziua, însă dimineață o să avem ceață pe la câmpie. Urmează însă o amiază plăcută, cu vânt domol şi 19 – 20 de grade în termometre.

Prognoză meteo 18 octombrie 2022 în București

În Capitală, atmosfera se menţine însorită toată ziua. Vântul adie plăcut şi se face din nou mai cald decât ar fi normal. Maximă ajunge pe la 20 de grade. Urmează încă o noapte senină şi rece, cu 5 grade în centru şi 2 grade la marginea orașului.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo 18 octombrie 2022 la munte

La munte găsim vreme frumoasă şi temperaturi mai ridicate decât în mod obişnuit. La noapte, în masivele nordice apar ceva înnorări, poate şi câțiva stropi de ploaie. Până atunci avem o zi plăcută, cu soare, câțiva nori şi un vânt mai intens, la altitudini mari.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite