Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 17 octombrie 2022. Vremea se schimbă în mare parte din țară

Prognoză meteo 17 octombrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 17 octombrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 17 octombrie 2022. Vremea de astăzi aduce ceață dimineața, mai ales în zona Transilvaniei, dar treptat se înseninează şi vom avea cer curat în cea mai mare parte a țării.

Prognoză meteo 17 octombrie 2022 în țară

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi plăcută, cu mult soare şi temperaturi în creştere ușoară. În zona litoralului apar câțiva nori inofensivi, iar după prânz se ating 20 grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, vremea continua să se încălzească. Nu vedem deloc norii şi temperaturile ajung până la 19 grade. La noapte cerul rămâne curat, iar minimele coboară până la 3 grade, potrivit ANM.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, se anunţă o zi foarte frumoasă, însă acum dimineață mai sunt condiții de ceață. Maximele termice cresc cu 3-4 grade faţă de ziua trecută şi se opresc pe la 19 grade. Vreme plăcută şi temperaturi în creştere, găsim şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureș. Norii apar doar trecător pe parcursul zilei, iar acum dimineață este ceață în unele zone.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

În ţinuturile vestice, se încălzeşte şi avem o zi plăcută cu soare şi câțiva nori. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, ajung pe la 21 – 22 de grade – valori peste normalul perioadei.

În Transilvania, acum dimineață este frig mai ales în depresiuni şi se semnalează ceață. Soarele încălzeşte treptat atmosfera, iar maximele ajung pană la 19 grade în vestul provinciei. La noapte în depresiuni se ating în jur de zero grade.

În sud-vestul țării, găsim soare şi atmosferă plăcută. Se încălzeşte uşor şi după prânz se vor înregistra 19 poate chiar 20 de grade. La fel va fi şi în ţinuturile sudice. Soare pe tot parcursul zilei şi temperaturi în creştere ușoară. La amiază vor fi 21 de grade în Lunca Dunării.

Prognoză meteo 17 octombrie 2022 în București

În Capitală, atmosfera rămâne însorită, vântul va sufla slab şi se încălzeşte uşor. După prânz se ating 21 de grade Celsius. Urmează o noapte rece cu 5 grade în centru şi 2 grade la marginea orașului.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo 17 octombrie 2022 la munte

În zonele de munte, luni avem încă o zi frumoasă, cu cer mai mult senin şi un vânt mai activ. Temperaturile din staţiuni cresc uşor şi se vor ajunge până la 17 grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite