Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 16 septembrie 2022. Astăzi, temperaturile scad în cea mai mare parte a țării

Prognoză meteo 16 septembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 16 septembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 16 septembrie 2022. În vestul, nordul și centrul țării o să plouă destul de mult și temperaturile coboară spre normal. În rest, avem tot vreme caldă, soare cu nori și câteva averse în orele serii. Maximele pleacă de la 20 de grade în depresiuni și ajung la 34 de grade în sud-estul României.

Prognoză meteo 16 septembrie 2022 în țară

În Dobrogea și în Bărăgan se anunță o zi destul de însorită, cu temperaturi de vară și un vânt mai intens pe litoral. Se ating 33-34 de grade, iar pe seară și la noapte s-ar putea să apară câteva averse cu descărcări electrice.

Vremea rămâne caldă și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Temperaturile urcă până la 30-31 de grade, vântul se menține activ, iar seara e posibil să vină o aversă, două și în această zonă. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina o să ploua și va fi răcoare în zonele montane și prin Bucovina. În rest găsim vreme bună, maxime de 27 de grade și poate câțiva nori de ploaie mai târziu, transmite stirileprotv.ro.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș atmosfera se menține instabilă. Vin alte averse, cu tunete și fulgere și se anunță cantități însemnate de apă, îndeosebi pe la munte. Temperaturile scad ușor față de ziua trecută și vor fi cel mult 22-23 de grade. Ploile continuă și după lăsarea nopții.

Citește și: Valurile de căldură nu s-au terminat. Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent

Și în vestul țării avem vreme tare neplăcută, mulți nori și averse abundente în unele zone. Se răcorește și aici. Joi au fost 28, vineri maximele nu mai trec de 24 de grade. Nici Transilvania nu scapă de ploi, iar în zonele montane se vor strânge cantități mari de apă și s-ar putea să cadă grindina. Temperaturile ajung pe la 24-25 de grade, iar vântul suflă mai tare pe creste.

Instabilitatea crește vineri și în Oltenia. O să plouă din când în când și vor fi averse cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. Vremea rămâne caldă pentru această perioadă. Temperaturile nu mai urcă la fel de mult că joi, când au fost 34 de grade în Calafat. În sudul țării găsim vreme frumoasă și temperaturi ridicate, de până la 33-34 de grade. Pe seară și la noapte apar ceva înnorări și poate și câteva averse în unele zone.

Prognoză meteo 16 septembrie 2022 în București

În București, vineri, se face din nou foarte cald. O să avem o zi însorită, cu atmosferă de vară, un pic de vânt și 33 de grade pe la amiază. La noapte se adună norii și pot să apară averse cu descărcări electrice. Minima ajunge pe la 17-18 grade.

Prognoză meteo 16 septembrie 2022 la munte și la mare

La munte găsim vreme instabilă și temperaturi puțin mai scăzute decât joi. Aversele cuprind aproape toată zona montană, iar cel mai mult o să plouă în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. Vor fi și condiții de grindină, iar vântul va sufla mai tare pe creste.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

La mare se anunță încă o zi frumoasă și caldă, cu vânt intens și 30-31 de grade prin stațiuni. Apa mării se mai răcește puțin și va avea 20-21 de grade, iar după lăsarea nopții s-ar putea să plouă și aici.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite