ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 16 martie 2023. Vremea de astăzi este caldă, dar se anunță ploi în unele zone

Prognoza meteo 16 martie 2023. / Pixabay
Prognoza meteo 16 martie 2023. / Pixabay

Prognoza meteo 16 martie 2023. Vremea de marți este una caldă, dar şi foarte instabilă. Ploile vin mai întâi în zona intracarpatică, iar pe seara ajung şi în sud-vestul ţării. Maximele pornesc de la 18 grade pe litoral şi ating 28, poate 29 de grade în Lunca Dunării.

Prognoza meteo 16 martie 2023 în țară

Vremea va deveni caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică va fi în creștere și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial și descărcări electrice, ziua local în regiunile intracarpatice, precum și în zonele de munte, iar spre seară și noaptea pe arii extinse îndeosebi în jumătatea de sud-vest a teritoriului. Pe alocuri cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și vor fi condiții de grindină.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea la începutul verii

Vântul va continua să prezinte intensificări pe crestele Carpaților Meridionali, cu viteze de peste 70…90 de km/h, local și temporar, la viteze mai mici (45…55 km/h) în sud și est, dar de scurtă durată și în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 18 și 27 de grade, iar cele minime se vor situa între 7 și 15 grade, mai scăzute în depresiuni, spre 4 grade. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoza meteo 16 martie 2023 în București

Vremea va fi caldă, cu o temperatură maximă de 25…26 de grade și o minimă de 10…12 grade. Cerul va prezenta înnorări, temporar accentuate spre sfârșitul intervalului când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi ridicată. Vântul va sufla în general moderat cu viteze la rafală de 30…40 km/h.

Citește și: Prognoză meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea

Prognoza meteo 16 martie 2023 la munte

Vremea rămâne caldă şi în zonele de munte. Avem însă o zi destul de neplăcută. Nu prea zărim soarele şi o să plouă din când în când. La altitudini de peste 2.000 de metri s-ar putea să cadă lapovița şi ninsoare.

Te-ar putea interesa și