Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 16 decembrie 2022. Temperaturile cresc peste tot în țară

Prognoză meteo 16 decembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 16 decembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 16 decembrie 2022. Vineri, temperaturile vor fi mai ridicate în cea mai mare parte a țării. Se vor atinge 3 grade în nordul Moldovei şi 17 grade în Dealurile de Vest şi în Bărăgan.

Prognoză meteo 16 decembrie 2022 în țară

Vremea va deveni deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, deși cerul va fi mai mult noros. Va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, local în Moldova și Muntenia și izolat în Dobrogea. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar în regiunile vestice și sud-vestice vor fi însoțite de descărcări electrice. Pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în vest și la munte, cantitățile de apă vor depăși 20…40 l/mp. La altitudini de peste 1800 m, trecător precipitațiile vor fi mixte. În primele ore ale intervalului, izolat, vor mai fi condiții de polei.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vântul va prezenta intensificări la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h în zona înaltă, dar și în vest și pe alocuri în centru și est, în general cu 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei și 17 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între 1 și 11 grade. În exteriorul arcului carpatic și izolat în rest, va fi ceață, posibil persistentă în mare parte din interval, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 16 decembrie 2022 în București

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice datei, deși cerul va avea înnorări în mare parte din interval și mai ales dimineața și noaptea va fi ceață. Trecător, cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

Citește și: Cum va fi vremea în luna decembrie. Prognoză meteo 28 Noiembrie – 26 Decembrie 2022

Prognoză meteo 16 decembrie 2022 la munte

La munte, ploile vin la început în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea de vest a Carpaţilor Meridionali, apoi şi în celelalte masive. La altitudini mai mari de 1800 de metri, vor fi precipitaţii mixte şi vântul suflă cu viteze de peste 90…100 km/h, în masivele sudice.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite