Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 15 septembrie 2022. Temperaturile încep să crească

Prognoză meteo 15 septembrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 15 septembrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 15 septembrie 2022. Temperaturile vor începe să crească zilele acestea și vor fi normale pentru perioada aceasta a anului.

Prognoză meteo 15 septembrie 2022 în țară

Instabilitatea crește în jumătatea nord-vestică, pe unde aversele vor lăsa în urmă peste 25-50 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul se întețește la munte, în sud și în est, iar maximele se încadrează între 22 de grade în Bucovina și 35 de grade în sudul țării.

În Dobrogea și Bărăgan avem soare în cea mai mare parte a zilei, vântul agită atmosfera și va fi năucitor de cald. La Călărași, temperaturile ating pragul caniculei și se vor înregistra 35 de grade la umbră. Foarte cald va fi și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, pe unde maximele ajung la 31 de grade. Nu prea zărim norii, însă vântul devine destul de insistent.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim vreme instabilă, cu perioade însorite și averse zgomotoase. În special în zona montană se vor înregistra cantități importante de apă. În Bucovina avem temperaturi normale, dar în rest va fi mai cald decât ar trebui. În nordul Transilvaniei și în Maramureș cerul rămâne acoperit aproape toată ziua și o să plouă abundent. Se vor strânge peste 50 de litri de apă pe metru pătrat și vor fi și condiții de grindină.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Și în ținuturile vestice crește instabilitatea și vor fi perioade cu averse însoțite de tunete și fulgere. S-ar putea să cadă și grindină, iar îndeosebi în zona montană se vor acumula cantități mari de apă. În Transilvania nu lipsesc perioadele cu soare, dar și pe-aici vin câteva reprize de ploi însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 de litri pe metru pătrat, iar vântul suflă foarte tare la altitudini mari, cu viteze de peste 100 de km/h, potrivit ANM.

În schimb, în Oltenia urmează o zi frumoasă. Nu prea sunt semne de ploaie, vântul prinde putere și va fi foarte cald: în zona Craiovei maximele ajung la 33 de grade. Cam la fel va fi vremea și în sudul țării: atmosferă însorită, vânt activ și temperaturi foarte ridicate pentru mijlocul lunii septembrie. În Lunca Dunării va fi caniculă și se vor atinge 35 de grade la umbră.

Prognoză meteo 15 septembrie 2022 în București

În Capitală se încălzește foarte tare și se vor înregistra 33-34 de grade. Avem soare generos, vântul agită atmosfera și se face mai cald și pe timpul nopții: minima ajunge la 19 grade.

Citește și: Valurile de căldură nu s-au terminat. Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent

Prognoză meteo 15 septembrie 2022 la munte și la mare

Și la munte cresc temperaturile, însă o să plouă abundent. În Occidentali și în nordul Orientalilor aversele vor lăsa în urmă peste 50 de litri de apă pe metru pătrat. Vor fi și condiții de grindină, iar vântul bate foarte tare pe creste, cu viteze de peste 100 de km/h.

Pe litoral avem o zi de vară autentică: soare generos, briză activă și maxime de până la 31 de grade pe plaja. Apa mării va avea 22 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite