Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 14 decembrie 2022. Dimineața vreme este foarte rece, însă temperaturile încep să crească după-masă

Prognoză meteo 14 decembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 14 decembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 14 decembrie 2022. Miercuri avem o dimineaţă foarte rece, dar temperaturile cresc pe timpul zilei în majoritatea zonelor. În sud-vest atmosfera se menţine închisă şi s-ar putea să vină precipitaţii slabe sub formă de lapoviță şi ninsoare.

Prognoză meteo 14 decembrie 2022 în țară

Vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 8 grade, iar cele minime -semnificativ mai ridicate față de noaptea precedentă- vor fi cuprinse în general între -3 şi 5 grade. Pe parcursul zilei nebulozitatea va fi persistentă în sud-vestul țării, unde doar izolat vor fi fulguieli, iar în rest cerul va fi temporar noros. Seara şi noaptea vor fi înnorãri, iar precipitațiile se vor extinde în sud-vest şi sud, local în vest şi izolat în rest.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Acestea vor fi mixte în sudul Banatului, în Oltenia şi nordul Munteniei şi predominant sub formă de ploaie în celelalte regiuni. La munte vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane, cu rafale de peste 80 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali, în sudul Banatului în general cu 55…65 km/h, iar trecător şi la intensitate mai redusă şi în Moldova, în sudul Transilvaniei şi pe litoral. Pe arii restrânse se va semnala ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 14 decembrie 2022 în București

Cerul va prezenta înnorări temporare, iar pe parcursul nopții trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 4 grade, iar cea minimă, semnificativ mai ridicată comparativ cu noaptea precedentă, va fi de 2…3 grade.

Citește și: Cum va fi vremea în luna decembrie. Prognoză meteo 28 Noiembrie – 26 Decembrie 2022

Prognoză meteo 14 decembrie 2022 la munte

La munte, temperaturile cresc uşor. Chiar şi aşa, va fi destul de frig şi o să avem valori negative în majoritatea masivelor. Se înnorează treptat, iar pe seară şi la noapte o să ningă în Carpaţii Occidentali, în Meridionali şi în Carpaţii de Curbură.

Te-ar putea interesa și