Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 13 octombrie 2022. Cum va fi vremea în România

Prognoză meteo 13 octombrie 2022/ Pixabay
Prognoză meteo 13 octombrie 2022/ Pixabay

Prognoză meteo 13 octombrie 2022. Astăzi, vremea va fi rece în nord-est, unde vor fi doar 12 grade. În restul zonelor avem temperaturi normale, de până la 22 de grade.

Prognoză meteo 13 octombrie 2022 în țară

În centru, pe partea estică și la munte se adună câțiva nori de ploaie, iar la altitudini mari s-ar putea să cadă lapoviță sau ninsoare. În Dobrogea și Bărăgan găsim soare și vreme bună. La noapte se mai înnorează și cresc șansele de ploaie, iar maximele ating 21 de grade în Bărăgan. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vor fi unele înnorări, dar ploile apar îndeosebi în zonele mai înalte. Vântul adie plăcut, dar se mai răcește puțin față de ieri.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim vreme rece și nu vor fi mai mult de 13 grade la amiază. Nu prea vedem soarele, o să plouă, iar pe crestele munților e posibil să ningă sau să cadă lapoviță.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș avem soare cu nori și câteva ploi în regiunile montane. La amiază termometrele vor indica 19 grade, însă la noapte pe-aici va fi cel mai frig din țară și minimele ajung la 4 grade.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

În vestul țării prindem și perioade însorite, dar în sudul Banatului și la munte o să vină câteva reprize de ploaie. Temperaturile rămân la valori similare cu cele de ieri. În Transilvania se adună norii și o să plouă, iar în zona înaltă de munte s-ar putea să cadă lapoviță sau ninsoare. Nu lipsesc momentele însorite, iar maximele pleacă de la 13 grade în depresiuni și ajung la 19 grade pe la Alba Iulia.

Norii se înmulțesc și în zona Olteniei, iar ploile apar îndeosebi în regiunile deluroase și montane. Vedem puțin și soarele printre nori, iar temperaturile urcă până la 19 – 20 de grade – valori normale pentru această perioadă. În sudul țării se mai înnorează din când în când, dar în ansamblu prindem vreme buna. Vântul abia se simte, iar în Lunca Dunării va fi cel mai cald din țară și se vor atinge 22 de grade pe la Giurgiu.

Prognoză meteo 13 octombrie 2022 în București

În Capitală norii apar în treacăt, însă nu prea sunt semne de ploaie. Doar vântul devine un pic mai activ, iar temperatura, la fel ca ieri, urca până la 21 de grade. Și la noapte vor fi ceva înnorări și minimele ating 10 grade în centrul orașului și 8 grade la periferie.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo 13 octombrie 2022 la munte

La munte se mai răcește puțin. Se anunță o zi cam mohorâtă, cu ploi mai ales în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali. Vântul nu exagerează, iar pe crestele montane e posibil să cadă lapoviță sau chiar ninsoare.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite