Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 12 septembrie 2022. Vremea se răcorește în toată țara

Prognoză meteo 12 septembrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 12 septembrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 12 septembrie 2022. Astăzi, vreme începe să se răcorească în cea mai mare parte a țării. Temperaturile sunt în scădere, iar toamna începe să-și facă simțită prezența.

Prognoză meteo 12 septembrie 2022 în țară

În vest, în sud-vest se anunță soare și vreme bună, dar în rest vor fi înnorări și ploi în Moldova și pe suprafețe mai restrânse în Transilvania, Muntenia și Dobrogea. Maximele pleacă de la 14 grade în Bucovina și ajung până la 27 de grade în Muntenia. În Dobrogea și în Bărăgan găsim soare, dar și înnorări și câteva ploi trecătoare. Temperaturile scad, dar în Bărăgan se mai ating 27 de grade.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, o să plouă slab și pe suprafețe restrânse. Se răcorește și după prânz se ating vor înregistra cel mult 23 de grade. În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina predomină vremea închisă, o să plouă și vântul va sufla cu viteze de 40-50 km/h. Maximele termice scad cu 5-6 grade față de ziua trecută și se vor situa sub normalul perioadei.

Citește și: Valurile de căldură nu s-au terminat. Temperaturile ridicate din California ar putea duce la întreruperi de curent

În nordul Transilvaniei și în Maramureș atmosfera va fi închisă, ploile vin temporar, iar temperaturile continuă să scadă. La amiază vor fi cel mult 19 grade. În ținuturile vestice domină timpul frumos, apare soarele și doar sporadic mai apar câteva ploi slabe. Maximele în scădere față de ziua trecută, se opresc pe la 23 de grade.

Temperaturile scad și în zona Transilvaniei, iar acum dimineața este ceață în depresiuni. Norii se strâng trecător și mai vin câteva averse pe zone restrânse, iar vântul suflă tare pe crestele Carpaților Meridionali cu viteze de peste 70-80 km/h, potrivit ANM.

În sud-vestul țării găsim soare și atmosferă plăcută și doar pe la munte o să mai plouă puțin, iar vântul mai are unele porniri și poate să atingă 50 km/h. Se răcorește și pe aici, iar maximele nu mai trec de 25 de grade. În ținuturile sudice, vremea va fi schimbătoare, apare soarele, dar mai vin și câteva ploi slabe. Temperaturile scad ușor și nu mai trec de 27 de grade.

Prognoză meteo 12 septembrie 2022 în București

În București, temperatura aerului scade ușor și la amiază se vor înregistra 27 de grade. Avem o zi destul de însorită, dar mai spre seară vor fi condiții de averse și fenomene electrice. La noapte s-ar putea să mai plouă puțin și minima coboară până la 13 grade.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo 12 septembrie 2022 la munte și la mare

La munte urmează o zi răcoroasă, cu ploi locale în nordul Carpaților Orientali, iar în masivele sudice sunt posibile și descărcări electrice. Vântul prinde putere pe crestele Carpaților Meridionali, pe unde va sufla cu peste 70080 km/h.

La mare temperaturile scad ușor și maximele se opresc pe la 25 de grade. Aversele apar trecător mai spre seară, iar apa mării va avea 22 de grade.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite