Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 12 octombrie 2022. Zonele în care va ploua astăzi

Prognoză meteo 12 octombrie 2022/ Pexels
Prognoză meteo 12 octombrie 2022/ Pexels

Prognoză meteo 12 octombrie 2022. Miercuri, vremea se răcește considerabil. Înnorările persistă și o să plouă în zonele de deal și de munte.

Prognoză meteo 12 octombrie 2022 în țară

În nordul și în centrul țării mai vin câteva ploi, dar pe suprafețe mai restrânse pe partea vestică și în nord-est, iar în celelalte zone se anunță vreme bună. Maximele pleacă de la 13 grade în Bucovina și ajung la 22 de grade în sudul Moldovei.

În Dobrogea și Bărăgan, atmosfera este plăcută, cu mult soare și temperaturi puțin mai scăzute decât marți. La amiază vor fi cel mult 20 de grade Celsius. În Moldova sudică și în nordul Munteniei se anunță vreme frumoasă. Norii apar doar trecător pe parcursul zilei, iar temperaturile cresc ușor.

Citește și: Furtunile pot afecta persoanele cu astm. Medicii au explicat cum este posibil acest lucru

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi cu înnorări și ploi locale, mai ales în zonele de deal și de munte. Izolat se pot strânge peste 15 l/mp. Maximele se vor situa între 13 și 18 grade. Cel mai rece va fi la Suceava, potrivit ANM.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș se anunță vreme neplăcută, cu mulți nori și mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei. O să plouă și în ținuturile vestice, însă pe suprafețe mai restrânse. Apare și soarele printre nori, iar temperaturile urcă până la 20 de grade la Arad și Timișoara.

În Transilvania, dimineața este rece, mai ales în depresiuni și sunt condiții de ceață. Mai târziu o să plouă din loc în loc, iar maximele termice ajung până la 20 de grade în zona Alba Iulia.
În schimb, în Oltenia găsim vreme ceva mai bună, soare, dar și înnorări și poate câțiva stropi de ploaie. Se încălzește ușor și se ating 20 de grade la Drobeta Turnu Severin. În ținuturile sudice se anunță vreme frumoasă. Norii apar doar trecător și la amiază vor fi cel mult 20 de grade în Lunca Dunării.

Citește și: Clasamentul capitalelor europene cu cea mai imprevizibilă vreme. Bucureștiul se află în Top 10 al orașelor cu cea mai imprevizibilă vreme

Prognoză meteo 12 octombrie 2022 în București

În București miercuri avem soare, dar și înnorări trecătoare. Vântul rămâne activ și după prânz se ating în jur de 19 grade Celsius.

Prognoză meteo 12 octombrie 2022 la munte

La munte vor fi înnorări și ploi temporare. Cantitățile de apă pot depăși izolat 15 litri pe metru pătrat, iar temperaturile urcă până la 14 grade Celsius.

Te-ar putea interesa și

Cele mai citite