Caută
Close this search box.
ADVERTISEMENT

Prognoză meteo 12 decembrie 2022. Vremea începe să se răcească considerabil și sunt așteptate ninsori în zona montană

Prognoză meteo 12 decembrie 2022/ Freepik
Prognoză meteo 12 decembrie 2022/ Freepik

Prognoză meteo 12 decembrie 2022. Luni, vremea se răceşte accentuat. O să ningă în zonele de munte, dar şi prin vestul, centrul şi nordul ţării.

Prognoză meteo 12 decembrie 2022 în țară

Vremea se va răci accentuat, devenind rece în regiunile vestice și nord-vestice și apropiată de normalul termic al perioadei în rest. Cerul va avea înnorări și local în zonele de munte va ninge, în vestul, centrul și nordul țării vor predomina ninsorile, iar în regiunile sudice și sud-estice, mai ales spre seară și noaptea, se vor semnala precipitații, la început sub formă de ploaie, apoi și lapoviță și trecător ninsoare.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h, spulberând sau viscolind ninsoarea, iar trecător și pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în Dealurile Crișanei și 10 grade pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -9 și 2 grad. Izolat se va forma ceață, potrivit stirimeteo.com.

Prognoză meteo 12 decembrie 2022 în București

Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora și temporar vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, iar noaptea va crește probabilitatea pentru lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu viteze de până la 30…35 km/h. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de – 1 grad.

Citește și: Cum va fi vremea în luna decembrie. Prognoză meteo 28 Noiembrie – 26 Decembrie 2022

Prognoză meteo 12 decembrie 2022 la munte

La munte, vine frigul şi o să avem temperaturi negative în majoritatea masivelor. Cerul va fi cam înnorat şi o să ningă din când în când. Pe creste, vântul bate tare, cu peste 70 Km/h şi asta înseamnă viscol.

Te-ar putea interesa și